“Overhandiging onderzoeksrapport aan MEO”

WILLEMSTAD - Op vrijdag 27 november 2015 hebben de studenten van International Business & Management Studies van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen hun onderzoeksrapport overhandigd aan de interim Secretaris-General van het Ministerie van 
Economische Ontwikkeling ing. Luelo Girigorie MSc.
 
Studenten Shelley Hu-a-Ng, Evan Lazar, Stephanie Lira do Estreito en Eduard Michel hebben een onderzoek uitgevoerd naar hoe midden- en kleinbedrijven gebruik kunnen maken van de handelsregelingen Landen en Gebieden Overzee (LGO) en Caribbean Basin Initiative (CBI), die preferentiële toegang bieden tot de Europese Unie en de Verenigde Staten. Dit houdt in dat zij toegang hebben tot deze markten met vrijstelling van betaling van invoerrechten.
 
Aanvullend werd ook een onderzoek verricht naar hoe het Ministerie van Economische Ontwikkelingen de MKBers kan ondersteunen in het exportproces.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.