Weert rouwt om doodgeschoten vrouw op Curaçao

WEERT - Familie, vrienden en bekenden zijn in rouw gedompeld vanwege de dood van de 26-jarige Janisairah Jano uit Weert en haar ongeboren baby zondag op Curaçao.
 
Janisairah Jano, die al enige tijd in Rotterdam woonde, studeerde daar aan het Zadkine College. Daar volgde ze een opleiding secretariële beroepen. Dit weekeinde was ze met haar vriend op vakantie op Curaçao.
 
De auto waarin ze met haar vriend zat, werd in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging beschoten. Janisairah Jano, die zes maanden zwanger was, overleed ter plekke. Haar vriend raakte zwaargewond. Ook de baby van Janisairah overleefde het niet. Het kind werd nog wel geboren, maar overleed enkele uren later. Verder raakten twee kinderen van vier en vijf jaar, die op de achterbank zaten, ernstig gewond. De daders zijn nog voortvluchtig. 
 
De man en twee kinderen liggen gewond in het ziekenhuis en zijn niet aanspreekbaar. Met de twee andere kleine kinderen, die ook op de achterbank zaten, wordt gesproken, "maar ik weet niet of zij kunnen helpen bij het onderzoek", aldus de zegsman van het OM.
 
De precieze aanleiding is niet bekend, maar op Curaçao wordt gespeculeerd dat de Weertse slachtoffer is geworden van een bendeoorlog. De kogels die de auto doorzeefden, zouden eigenlijk bedoeld zijn voor de broer van Jani’s vriend, zo wordt gesuggereerd op internet. In Antilliaanse kringen in Weert en op Facebook wordt intens gerouwd om de dood van Jani, zoals ze door familie en vrienden werd genoemd.
 
Wanneer de lichamen van Jani en haar baby naar Nederland komen en wanneer de uitvaart is, is nog niet bekend.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.