Bendeoorlog op Curaçao

WILLEMSTAD - “Goeiemorgen, ‘t eiland wordt wakker met dit: Het hoofd van NLS heeft vet geld op tafel gezet om elk lid van Buena Vista City om te leggen.” Meldt onze Curaçaose correspondent.
 
Dat is de kop van de krant Vigilante van gisteren. In het bericht staat dat de NLS tussen de 300.000 en 500.000 Antilliaanse guldens zou hebben uitgetrokken om af te rekenen met de concurrentie. De bendeoorlog is in een stroomversnelling gekomen na de aanslag op rapper Small V en kort daarna op de Rotterdamse Janisairah Jano.
 
Volgens een anonieme bron bij justitie zijn de twee leiders van NLS in het buitenland om geld in te zamelen voor de liquidaties. Dat het geen loos dreigement is, blijkt.
 
Vanmorgen vroeg werd het eiland opgeschrikt door 75 kogels uit een machinegeweer. Er werd in het wilde weg geschoten in de buurt Buena Vista. Kinderen onderweg naar school en hun ouders: iedereen moest plat op de grond, voor de kogelregen. Eén man die zijn kind naar school bracht werd door een kogel geraakt, maar niet dodelijk.
 
“Het is triest, echt triest. ’t Eiland is bang.”
 
Dit alles met de moordaanslag op Gado en Janisairah, van 30 december, nog vers in het geheugen, waarbij een zwangere vrouw werd gedood en kinderen gewond. 
 
Bron: Misdaadjournalist

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.