Identiteit kofferbaklijk nog onbekend

ORANJESTAD — De identiteit van de man, wiens lichaam op 31 december 2015 werd aangetroffen in de kofferbak van een verbrande auto in de Franse Pas, is nog niet bekend.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) hoopt deze week het resultaat van het Nederlands Forensische Instituut (NFI) te ontvangen.
 
Dat vertelt OM-woordvoerder Ann Angela aan Amigoe. Het lichaam was zodanig verbrand dat het moeilijk was om het op Aruba te identificeren. Daarom werd het lichaam overgevlogen naar Nederland voor verder onderzoek. Vorige week kwam het lichaam weer terug op Aruba, maar tot op heden is niet bekend om wie het gaat. “We zijn nog in afwachting van het resultaat, dat komt eraan”, aldus Angela. Wanneer het resultaat precies zal komen, kan zij niet met zekerheid zeggen. “We hopen deze week.”
 
Speculaties
 
De autoriteiten kregen op 31 december een melding van een brandende personenwagen in de Franse Pas. De brandweer bluste het vuur en de politie liet een takelwagen komen om de uitgebrande wagen af te voeren. Toen de takelwagen ter plaatse was, werd in de kofferbak het verbrande lichaam van een man aangetroffen. Gezien de omstandigheden waarin het lichaam is aangetroffen, gaat justitie uit van een misdrijf. Er wordt nog altijd druk gespeculeerd om wie het gaat. Zo denkt men aan de 37-jarige Alex Orlando Rojas-Paz, die sinds 30 december 2015 vermist wordt, en mogelijk de eigenaar was van de auto. Op de vraag of dit mogelijk ook zijn lichaam kan zijn, reageert Angela: “De officier heeft nooit met een woord gerept over van wie het lichaam zou kunnen zijn.”
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.