Hell’s Angels en Satudarah op Curaçao

WILLEMSTAD — Een grote groep leden van de omstreden motorclubs Hell’s Angels en Satudarah is op het eiland, melden bronnen binnen Justitie. Hoe groot deze groep is, is nog onbekend.
 
Zij zijn op diverse plekken gezien. Gisteravond landden er nog meer leden van de Hell’s Angels (op leeftijd) op Hato.
 
Uit informatie die bij de Amigoe is binnengekomen blijkt dat de Hell’s Angels mogelijk hun jubileum zijn komen vieren op ons zonnige eiland. Morgen zou er een feest zijn bij Kokomo Beach.
 
Een lid van de club wilde hierop vanochtend desgevraagd geen commentaar geven. Vertegenwoordigers van Satudarah waren niet bereikbaar voor informatie over de reden van hun aanwezigheid op het eiland.
 
Beide motorclubs zouden ook op Curaçao afdelingen hebben. Bovendien worden de clubs door de Europese media als ‘criminele groep’ bestempeld. De beruchte Curaçaose criminelen Angelo Diaz en Gwenette Martha werden respectievelijk gelinkt aan de Hell’s Angels en Satudarah. Diaz was kroongetuige in het zogenoemde Nomads-proces tegen de Hell’s Angels en Satudarah heeft Martha na zijn dood in mei 2014 op de plek van de liquidatie in Amstelveen herdacht, meldden Nederlandse media.
 
Welingelichte bronnen binnen Justitie melden dat het Openbaar Ministerie op de hoogte is van de aanwezigheid van beide clubs op het eiland en hier aandacht voor heeft, aangezien de Hell’s Angels gelinkt zouden zijn aan de groepering ‘No Limit Soldiers’ en Satudarah aan ‘Buena Vista City’.
 
Woordvoerders van het OM Norman Serphos en Guillano Schoop waren niet bereikbaar voor commentaar. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer was van de aanwezigheid van de Hell’s Angels niet op de hoogte. Hij wist dus ook niet dat het OM alert is. “Misschien is de informatie via de immigratie wel aan de CID (Criminele Inlichtingendienst) en/of de infodesk doorgegeven. Er is een procedure die gehanteerd wordt in deze gevallen. Zo worden ze, indien nodig, door een speciale afdeling in de gaten gehouden.”
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.