Joran van der Sloot wil deal maken met justitie om naar Nederland te komen

ORANJESTAD — Joran van der Sloot wil ‘volledige openheid van zaken geven, ook over de verdwijning van Natalee Holloway’. Dat zegt hij in een interview met misdaadverslaggever John van den Heuvel voor De Telegraaf.
 
Misdaadverslaggever Van den Heuvel bracht een bezoek aan de streng beveiligde Challapalca gevangenis in het zuiden van Peru waar Van der Sloot een gevangenisstraf van 28 jaar moet uitzitten. De verslaggever zag met eigen ogen in wat voor ‘primitieve’ en ‘middeleeuwse’ gevangenis hij zit. “Het is een middeleeuwse gevangenis gelegen op grote hoogte, 5200 meter. Het is er erg koud, er is geen verwarming en er zijn ook geen andere normale faciliteiten, dus hij heeft het pittig.” Joran wordt ‘s nachts ‘gekweld door ijzige kou’. ‘s Nachts kan het er afkoelen tot -26 graden, stelt Van den Heuvel.
 
Joran loopt continu gevaar om vermoord te worden door zijn medegevangen. Daarom is hij overgeplaatst naar een geïsoleerde afdeling waar hij contact heeft met slechts één medegedetineerde. Joran vertelt aan Van den Heuvel dat hij een ander mens is geworden. “Ik besef wat ik anderen heb aangedaan en dat ik altijd alleen maar aan mezelf heb gedacht.”
 
Joran wil naar Nederland. Om zijn kansen op overplaatsing te vergroten, heeft hij een brief geschreven aan de Nederlandse ambassade in Peru en aan Buitenlandse Zaken. “Ik wil een deal sluiten met justitie,” aldus Joran tegen Van den Heuvel. “Na al mijn leugens en bedrog is het nu tijd voor de waarheid.” Joran hoopt dat de recherche naar Lima komt of contact opneemt met zijn advocaat, ‘omdat hij veel interessants te vertellen heeft’.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.