Grote drugsvangst Kustwacht bij Aruba

ORANJESTAD - In de vroege uren van zaterdagochtend heeft de Kustwachtcutter Jaguar, op volle zee en buiten de territoriale wateren van Aruba, het onder Hondurese vlag varende vrachtschip Oceanic I geboard. Hierbij zijn de zeven opvarenden aangehouden en is ongeveer 1.200 kilo verdovende middelen, naar het zich laat aanzien cocaïne, in beslag genomen.
 
Dat heeft de Kustwacht Caribisch Gebied bekendgemaakt. Het Hondurese vrachtschip Oceanic I was eerder vertrokken uit de wateren van Aruba en lag voor anker op de grens van de territoriale wateren tussen Aruba en Venezuela.
 
De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied kwam de Oceanic I op het spoor naar aanleiding van de informatieverstrekking door de Amerikaanse partners op het gebied van drugsbestrijding en collega’s van Defensie in het Caribisch gebied. Op basis van die informatie besloot de directeur Kustwacht een onderzoek op de Oceanic I te starten.
 
De Oceanic I was eerder vertrokken uit de wateren van Aruba en lag voor anker op de grens van de territoriale wateren tussen Aruba en Venezuela. Op enig moment namen de radarwaarnemers van de Kustwacht, werkzaam op het joint Rescue and Coordination Centrum (JRCC), een verdacht contact waar met een ander schip. Op basis van hun kennis en ervaring ontstond toen het vermoeden van een mogelijk overload van verdovende middelen op de Oceanic I.
 
Op basis van deze waarneming van de medewerkers van het JRCC en de verstrekte informatie door de ketenpartners van de Kustwacht werd in nauw overleg met de directeur Kustwacht en de collega ’s van Defensie in het Caribisch gebied besloten, dat de Kustwacht het schip zou proberen te boarden.  Omdat het schip aanvankelijk niet leek te willen stoppen en de bemanning de drugs overboord aan het zetten was en er onvoldoende zicht was op hetgeen de andere bemanningsleden wilden doen, waardoor er gevaar voor de Kustwachters bestond, werden waarschuwingsschoten gelost. Dit geheel conform de geweldsinstructie van de Kustwacht. 
 
Na het lossen van waarschuwingsschoten is de boot gestopt, kon de Kustwacht aan boord komen en zijn de verdovende middelen veiliggesteld. De zeven bemanningsleden zijn direct aangehouden.
 
 
Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.