Gedetineerde Yellow ‘voor eigen veiligheid’ naar St. Maarten

ORANJESTAD — De autoriteiten hebben de 30-jarige verdachte Milanchelo Trinidad alias ‘Yellow’ vorige week van gevangenis KIA naar de Point Blanche gevangenis in St. Maarten verplaatst. Dat gebeurde volgens het Openbaar Ministerie (OM) voor zijn eigen veiligheid. Hij werd in KIA ‘ernstig bedreigd’ door diverse medegedetineerden.
 
Yellow wordt verdacht van de schietpartij buiten nachtclub De Olde Molen op 7 december 2015. Bij deze schietpartij kwam een portier om het leven en raakte een andere bewaker zwaargewond. Yellow was lange tijd voortvluchtig maar kon ‘door goed politiewerk’ op 15 februari opgepakt worden in een woning aan de Weg Sero Blanco in Palo Marga. De beloning van 10.000 florin, die door het OM was uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot aanhouding van Yellow, werd niet uitgekeerd. Trinidad wordt ‘onder speciale omstandigheden’ vastgehouden. Hij keert terug naar Aruba voor de behandeling van zijn rechtszaak. Wanneer de strafzaak voor de rechter komt, is nog niet bekend.
 
Het is de eerste keer dat Aruba gebruik maakt van de mogelijkheid tot uitwisseling van gedetineerden met St. Maarten. Eerder werden al wel gevangenen naar Curaçao en Nederland gestuurd. Andersom worden gedetineerden uit andere landen van het Koninkrijk soms naar Aruba gestuurd. Meestal vanwege vluchtgevaar of om hun eigen veiligheid of die van anderen te waarborgen.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.