10.000 dollar voor tip die leidt naar dader moord Nederlandse agent op Bonaire

KRALENDIJK —  Op Bonaire werd afgelopen woensdag de 45-jarige politieagent Ferdinand (Ferry) Bakx doodschoten tijdens een achtervolging. Het Bonairiaanse Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 10.000 dollar uit voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die de Nederlandse agent van het leven beroofde.
 
De politieagent ging woensdagavond af op de melding van een inbraak in een woning in de wijk Sabadecco. Ter plaatse bleken de inbrekers nog in de woning te zijn, maar zij sloegen bij het zien van de autoriteiten op de vlucht. Bakx zette de achtervolging in, waarbij de daders schoten losten die hem uiteindelijk fataal werden. Volgens het Bonairiaanse OM ging het om een gewelddadige overval, waarbij onder andere een kind werd bedreigd met een vuurwapen. “Dit is iets zeer ernstigs, omdat het een enorm trauma voor het slachtoffer tot gevolg heeft, zeker bij een kind”, aldus het OM.
 
De daders zijn tot op heden nog voortvluchtig. Er is een speciale tiplijn geopend en vandaag maakte het Bonairiaanse OM bekend dat zij een beloning uitloven van 10.000 dollar (ongeveer 17.500 florin) voor de tip die leidt tot de arrestatie van de dader(s). Henry Hambeukers, hoofdofficier van justitie van de BES-eilanden, geeft aan dat er aanwijzingen zijn dat één van de verdachten tijdens de overval verwondingen (mogelijk krassen) heeft opgelopen in zijn gezicht. “Als iemand een man ziet met verse verwondingen in zijn gezicht, neem dan alstublieft direct contact op met de politie op het telefoonnummer 717-8000 of de anonieme tiplijn 717-7251. Voor dit moment is dit het enige signalement dat we kunnen geven.” Daarnaast geeft hij aan dat ‘alle inspanningen worden gedaan om deze overval en dodelijke schietpartij zo spoedig mogelijk op te lossen, zodat er weer rust en een gevoel van veiligheid in de samenleving kan terugkeren’. “Maar hiervoor hebben we de hulp van de bevolking nodig.”
 
Het Korps Politie Aruba (KPA) biedt technische ondersteuning aan het politiekorps van Bonaire bij de opsporing van de daders. Gisterochtend zijn verschillende agenten richting Bonaire vertrokken. baar voor reactie.
 
Ook Nederland wil helpen bij de zoektocht naar de daders. Dat maakte minister-president Mark Rutte vandaag bekend tijden zijn wekelijkse persconferentie. “Wij hebben vandaag stil gestaan bij de gedode Nederlandse agent op Bonaire”, zei hij. “Politiemensen staan iedere dag klaar voor uw, voor mijn en voor onze veiligheid, zij doen een stap naar voren als anderen een stap terugzetten. Dat een agent is omgekomen bij zijn moedige werk, komt voor ons allen als een schok. Ard van der Steur heeft laten weten desgevraagd alle mogelijke hulp te willen bieden bij het vinden van de daders van deze gruwelijke moord.”
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.