Nieuwe trend in criminaliteit Aruba

ORANJESTAD — Het Korps Politie Aruba (KPA) geeft een waarschuwing uit aan de gemeenschap om alert te zijn op nieuwe trend in criminaliteit op ons eiland.
 
“Vertrouw vreemden niet, ga niet in op twijfelachtige aanboden en vermijd ongure plekken”, aldus John Larmonie van het Bureau Communicatie, Voorlichting en Preventie. Dit naar aanleiding van twee afzonderlijke gevallen op dezelfde dag waarbij mannen werden beroofd en zonder kleding achtergelaten.
 
De politie kreeg in de vroege ochtenduren op vrijdag een melding binnen over een levenloos lichaam dat op het strand van Rodger’s Beach zou liggen. Eenmaal op de plek aangekomen bleek dit vals alarm te zijn. Het ging in elk geval niet om een levenloos lichaam, maar om een bijna naakte man die verklaarde door twee voor hem onbekende vrouwen te zijn overvallen en van het grootste deel van zijn bezittingen te zijn beroofd.
 
De man zei dat hij door de twee vrouwen werd uitgenodigd om op het strand wat te drinken en van een gezellig moment samen te genieten. Toen hij ‘bijkwam’ bleek hij zonder kleren, geld en zonder zijn auto achtergelaten. Iets later heeft hij zijn verhaal veranderd en verklaarde dat hij in het gezelschap was van één vrouw die hij wel kent, en dat deze verantwoordelijk is voor zijn bijna naakte en beroofde staat.
 
Een politiepatrouille heeft iets later op de ochtend de auto van de man gesignaleerd ter hoogte van Cura Cabai. De wagen werd aan zijn rechtmatige eigenaar teruggegeven. De man werd door de agenten gewezen op zijn recht om aangifte te doen van het gebeurde.
 
Rond hetzelfde tijdstip dat de politie de man op Rodger’s Beach aantrof, werd op de centrale melding gemaakt van een naakte man die bij gevangenis KIA zou hebben aangeklopt voor politieassistentie.
 
Bij aankomst van de agenten verklaarde de man dat hij door twee vrouwen en ‘nog een paar onbekenden’ is overvallen. Hij zou de twee vrouwen in de roze buurt in San Nicolas zijn tegengekomen. Hij werd door hen uitgenodigd voor een feest in de buurt van Zwarte Mangel. Eenmaal daar aangekomen werd hij overvallen en zelfs van zijn kleding zijn beroofd om vervolgens poedelnaakt achter te blijven. Hij kon, naar eigen zeggen, in het donker niets zien maar voelde wel dat zijn overvallers iets hards tegen zijn hoofd aanhielden. De man ging daarom ervan uit dat het een wapen was. De overvallers hebben zijn wagen niet meegenomen. Deze zaak wordt onderzocht en de politie moet nog alle details natrekken.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.