Top C’er terug naar SDKK

WILEMSTAD - Het Gerecht heeft onlangs besloten dat de Top C’er, F.S.M.B. (1996, Curaçao) terug moet naar de gevangenis SDKK om nog 4 maanden van zijn eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf uit te zitten.
 
B. werd op 15 oktober 2014 veroordeeld tot 12 maanden jeugddetentie waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Gedurende zijn proeftijd moest hij zich gedragen en alle voorwaarden van Jeugdreclassering op te volgen. Hier heeft hij helaas geen gehoor aan gegeven en was reden voor de Officier van Justitie (OvJ) in deze zaak om alsnog tenuitvoerlegging van het voorwaardelijke gedeelte, het restant van 4 maanden, te eisen. De rechter heeft conform de eis geoordeeld.
 
Met de Top C ‘Tur Wowo Riba Bo’-aanpak willen ketenpartners in de justitiële en sociale sector het aantal geweldsdelicten, overvallen, straatroven en woninginbraken (high-impactdelicten) gepleegd door jeugdigen aanzienlijk terugdringen. De focus ligt op een geselecteerde groep (die de meeste high-impactdelicten voor hun rekening hebben genomen in de afgelopen jaren) van 56 jongeren, waarop persoonsgerichte regie wordt gevoerd op het plan van aanpak van ieder subject op de lijst. Naast het ‘zorgaspect’, waarbij begeleiding, werk en behandeling wordt geboden, is er ook aandacht voor ‘straf’.
 
Daarnaast wordt vanuit preventief oogpunt in de Top C aanpak ook aandacht besteedt aan de ‘brusjes’ van de Top C’er, dit houdt in dat de jongere broertjes, zusjes en soms ook kinderen van de Top C’er nauwlettend worden gemonitord om te voorkomen dat ze ook in het criminele circuit terechtkomen.
 
De gevangenis maakt ook onderdeel uit van de ketengerichte aanpak waar de Top C voor staat. Ook in de gevangenis zal F.S.M.B een dagbesteding worden geboden. Eenmaal weer op vrije voeten, blijft F.S.M.B gemonitord de partners in de zorgketen gebondeld in Top C worden met als voornaamste doel: voorkomen dat hij wederom afglijdt in het criminele circuit.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.