Rapper van Haagse SFB komt vrij

Rapper K.M. van de Haagse rapgroep Strictly Family Business (SFB) komt later vanmiddag vrij. Dat laat zijn advocaat Raoul Lobo via de Ware Tijd weten.
 
Het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van de andere twee ingesloten rappers - F.E. en J.O. - is afgewezen. De zaak is verdaagd tot 16 maart. 
 
De advocaten hebben vandaag in het proces hun pleidooi gehouden. Ze beschuldigen het slachtoffer ervan, dat ze leugens heeft verspreid en tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Ze vinden dat er niets overblijft van de bewijzen die het Openbaar Ministerie heeft gepresenteerd, zo bericht de NOS.  
 
Het Openbaar Ministerie heeft twee weken geleden achttien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan twaalf voorwaardelijk, tegen de leden van de populaire Haagse rapgroep. Met aftrek van het voorarrest zouden ze nog zo'n vier maanden in de gevangenis moeten zitten.
 
De Nederlanders worden ervan verdacht dat ze in 2015 in Suriname een video hebben opgenomen waarin ze seks hebben met een minderjarig meisje. De beelden zijn daarna verspreid via sociale media. De bandleden zijn in december opgepakt in een hotel in Paramaribo. SFB was in Suriname voor optredens.
 
Het meisje zei twee weken geleden tegen de rechter, dat ze niet is verkracht en dat de seks met een van de rappers vrijwillig was. Eerder had ze bij de politie gezegd dat ze wel was gedwongen.
 
K.M. is de enige van het trio die heeft toegegeven dat hij seks heeft gehad met het 15-jarig meisje en dat hij een en ander had gefilmd. Hij heeft ook verklaard, dat de twee andere rappers daarbij niet betrokken zijn geweest.
 
  

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.