SFB-rappers vrijgelaten

PARAMARIBO - De twee Haagse rappers die in Suriname nog vastzaten, omdat ze beschuldigd werden van seks met een minderjarig meisje en het verspreiden van een seksfilmpje, zijn weer op vrije voeten.
De twee leden van de Haagse rapgroep SFB zijn vandaagvrijgelaten, omdat ze gezien hun lange voorarrest niet meer vast hoeven te zitten. 
 
Drie leden van SFB (Strictly Family Business) werden op 28 december in Suriname opgepakt in verband met een onderzoek naar seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Bij hun vorige bezoek aan het land - twee jaar geleden - zouden ze seks gehad hebben met het toen vijftienjarige meisje. Beelden daarvan hadden ze verspreid via sociale media.
 
De advocaat van de rappers diende eerder al een verzoek in tot vrijlating, maar dat werd afgewezen, omdat het vluchtgevaar te groot was.
 
Het Openbaar Ministerie van Suriname eiste in februari achttien maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk tegen de drie rappers. Een van de rappers werd vorige maand al vrijgelaten en nu zijn dus ook de andere twee op vrije voeten gesteld. De rechter laat weten 'dat ze fout zijn geweest', maar ze vrijgelaten worden, 'omdat ze al lange tijd in voorarrest zitten'. 
 
De rappers Kaene Marica, Francis Edusei en Jacky Osei van de Haagse groep Strictly Family Business (SFB) mogen naar huis. Zij zijn vanochtend, donderdag 16 maart 2017, door de rechter veroordeeld, maar zijn in vrijheid gesteld.
 
Kaene Marica heeft een straf van zes maanden opgelegd gekregen, waarvan vier voorwaardelijk en drie jaar proeftijd. Jacky Osei en Francis Edusei kregen elk een straf van 12 maanden opgelegd, waarvan 9,5 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.