Opnieuw verdachte in groot internationaal witwasonderzoek aangehouden

AMSTERADM - De politie heeft vanochtend opnieuw een verdachte aangehouden in het internationaal onderzoek naar het witwassen van miljoenen euro's. Het gaat om een 41-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek.

Vorige week werden al onder andere een man (49), zijn vrouw (50) en zijn zus (50) uit hetzelfde dorp aangehouden. Dit bericht de politie Drenthe.

De verdachte die vandaag is opgepakt is familie, getrouwd met de zus. Hij was in Suriname en kwam vandaag terug naar Nederland. De man is op Schiphol aangehouden en zal worden verhoord.
 
In Nieuw-Schoonebeek werden vorige week meerdere woningen onderzocht. De zes worden ervan verdacht minstens acht miljoen euro, crimineel geld, geïnvesteerd te hebben in onder anderen onroerend goed, voertuigen en reizen. De politie heeft deze spullen na de aanhoudingen van vorige week al in beslag genomen.
 
Tientallen agenten, medewerkers van Defensie en inspecteurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD deden vorige week huiszoeking in dertig panden. Voorlopig is beslag gelegd op voor 8 miljoen euro aan onroerend goed, waaronder een grote discotheek in het Duitse Meppen, woningen in Nederland en een appartement op Sint-Maarten.
 
De politie Drenthe bericht, dat de focus in het onderzoek nu ligt op het horen van de aangehouden verdachten en het analyseren van in beslag genomen computerapparatuur en (financiële administratie). Nader onderzoek moet meer informatie geven over inkomsten, uitgaven en geldstromen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
 
Related article:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.