Nog drie aanhoudingen in strafrechtelijk onderzoek Aruba tegen minister Croes

ORANJESTAD – In het strafrechtelijk onderzoek Ibis, gericht tegen minister Paul Croes, zijn dinsdag nog drie personen aangehouden.
 
Woordvoerder van het Openbaar Ministerie, Ann Angela bevestigde dat de drie aangehouden personen in deze corruptiezaak onder meer worden verdacht van omkoping en medeplichtigheid aan fraude.
 
Het gaat om de man S. (corruptie) en de vrouwen V. en M. (medeplichtigheid aan fraude) en om een bedrijf met de initialen B.E. Met deze aanhoudingen erbij zitten nu in totaal vier personen vast.
 
EERSTE AANHOUDING
 
Op 16 mei viel de eerste arrestatie in de zaak Ibis en is de tussenpersoon J.F. opgepakt. J.F. is aangehouden op verdenking van actieve ambtelijke omkoping. Tussenpersonen als J.F. worden ook wel tramitadores genoemd en maken er hun beroep of bedrijf van om tegen betaling voor vreemdelingen te bemiddelen bij de aanvraag van verblijfsvergunningen. J.F. wordt ervan verdacht onder meer minister Paul Croes te hebben betaald, in ruil waarvoor door de minister vermoedelijk ontheffingen van de door Departamento di Progreso Laboral (DPL) te verrichten arbeidsmarkttoets, aan klanten van J.F. zijn verstrekt.
 
De arbeidsmarkttoets is in beginsel wettelijk voorgeschreven alvorens aan een vreemdeling een verblijfsvergunning met toestemming om op Aruba arbeid te verrichten kan worden verstrekt, en beoogt te bewerkstelligen dat voor nieuwe functies allereerst lokale arbeidskrachten worden geselecteerd. Door het toekennen van een ontheffing wordt die toets echter overgeslagen.
 
Onderzoek zou hebben uitgewezen dat in de afgelopen jaren door minister Paul Croes vele honderden ontheffingen zijn verstrekt.
 
Bron: NoticiaCla

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.