Eis 3 jaar cel tegen Gerrit Schotte

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag opnieuw drie jaar celstraf geëist tegen Gerrit Schotte tijdens de behandeling van het hoger beroep in de zaak-Babel.
 
Volgens het OM heeft Schotte geld gekregen van de Italiaanse casinobaas Francesco Corallo om zijn verkiezingscampagne te financieren. Het OM beschuldigt hem nogmaals van ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte.
 
In eerste aanleg werd Schotte veroordeeld tot drie jaar cel en vijf jaar ontzegging van het passieve kiesrecht. Dit was conform de eis van het OM.
 
Het Openbaar Ministerie vraagt het Hof nu om Schotte na afloop van het hoger beroep direct in hechtenis te nemen. Het OM spreekt van een ‘geschokte rechtsorde’ en noemt het ‘ongelofelijk’ dat Schotte ‘met dit feitencomplex nog actief kan zijn’.
 
Gerrit Schotte, was minister-president tussen 2010 en 2012, zit sinds die tijd als Statenlid in het Parlement van Curaçao.
 
Het OM wil dat Gerrit Schotte direct wordt aangehouden als het Hof hem veroordeeld.
 
Procureur Generaal Leomar Angela heeft in het Hoger Beroep dezelfde straf geëist als in Eerste Aanleg. Als het aan het OM ligt moet de MFK-leider drie jaar de cel in.
 
Schotte staat in Babel terecht voor onder meer ambtelijke omkoping. Volgens het OM waren Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs actief betrokken bij het vervalsen van de facturen. Dit alles was volgens het OM bedoeld om ambtelijke omkoping te financieren. 
 
Het OM zegt dat Schotte niet het inzicht heeft dat hij fout heeft gehandeld. ,,In plaats van belang volk te dienen, dien je Corallo”, was de conclusie van PG vanochtend.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.