Aanhoudingen hoofd afdeling Verblijfsvergunning Curacao in verband met ambtelijk corruptie

WILLEMSTAD - Vanmorgen hebben leden van de Landsrecherche Curaçao in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC) en het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) een aantal aanhoudingen verricht in een onderzoek naar ambtelijke corruptie in verband met verblijfsvergunningen/verblijfsvergunning-aanvragen binnen de Toelatingsorganisatie (TO).

Daarbij is het hoofd van de TO, aangehouden, evenals een medewerkster, op verdenking van onder meer ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte, en misbruik van functie. De verdachten zijn: E.R.C. (51) en L.L.M.L. (47).

Eveneens is een aantal huiszoekingen verricht onder leiding van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM). Eveneens is gezocht op een aantal kantoren binnen het gebouw van de TO zelf. Op dit moment zijn de huiszoekingen nog bezig.
 
De Landsrecherche is een opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich onder meer op de opsporing van gedragingen die de integriteit van het openbaar bestuur raken. De Landsrecherche doet alleen onderzoek na opdracht daartoe van de Procureur-generaal (PG).
 
Ambtelijke corruptie vormt een bedreiging van de rechtstaat. De Landsrecherche Curaçao en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao geven dan ook prioriteit aan onderzoek naar dergelijke vormen van corruptie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.