Casusoverleg Top C bij wijkteam Montaña

WILLEMSTAD - De Top C ‘Tur Wowo Riba bo’ aanpak wil, ook in het kader van het urgentieplan van kabinet Rhuggenaath dat zich richt op een aanpak vanuit de wijken, voortaan casusoverleggen met betrekking tot de jeugdige recidivisten die op de Top C lijst staan, zoveel mogelijk in de wijken zelf laten plaatsvinden.
 
Onlangs heeft de eerste casusoverleg van een Top C’er plaatsgevonden bij wijkteam Montaña, waarbij organisaties van het Ministerie van SOAW (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn) en Ministerie van Justitie vertegenwoordigd waren. 
 
Doel van dit casusoverleg was om te komen tot een plan van aanpak voor deze jeugdige waarbij op integrale, persoonsgerichte en intensieve wijze aan de slag wordt gegaan met de jeugdige en diens familiaire directe omgeving. 
 
De aanpak Top C’ Tur Wowo Riba Bo’ heeft als hoofddoel om het aantal ‘high impact’ delicten (diefstal met geweld, zware mishandeling, moord/doodslag) gepleegd door jongeren en jongvolwassenen op de Top C lijst sterk terug te dringen. Van deze aanpak moet tevens een preventieve werking uitgaan, waardoor tegengegaan wordt, dat jongeren en jongvolwassenen ‘high impact’ delicten gaan plegen. De geselecteerde jongeren en jongvolwassenen krijgen een intensieve en persoonsgerichte benadering, dat uitgaat van drie pijlers: de “lik op stuk’ pijler, de ‘zorg en nazorg’ pijler en de ‘brusjes’ pijler (broertjes en zusjes). 
 
Binnenkort zullen ook bij andere wijken op Curaçao de Top C casusoverleggen plaatsvinden.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.