Project OM Curacao “Kumpli Ku Ne”

OM geeft in 2018 meer aandacht aan executie straffen
WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao gaat dit jaar van start met het project: “Kumpli Ku Ne” (“Doe Je Plicht”). Het doel van het project “Kumpli Ku Ne” is het versterken van de tenuitvoerlegging opgelegde straffen.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao, KPC (Korps Politie Curaçao) en de gevangenis SDKK (Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou) hebben de handen ineengeslagen om straffen die nog niet ten uitvoer zijn gelegd te executeren.
 
In principe zal het project zich richten op alle veroordelingen die niet geëxecuteerd zijn, zowel recente vonnissen of veroordelingen van voorgaande jaren. Samen met SDKK is reeds extra celcapaciteit ontwikkeld om de straffen uit te laten zitten. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen die nog op vrije-voeten zijn en hun vonnis moeten uitzitten.
 
Er zijn nog een aantal vonnissen die tot nu toe niet ten uitvoer konden worden gelegd. Soms heeft dat te maken met het feit dat de veroordeelde voortvluchtig is, niet meer hier op Curaçao woonachtig is of met het feit dat hij op het moment van de veroordeling al op vrije voeten was.
 
Veroordeelden die inmiddels naar Nederland of elders in het Koninkrijk zijn verhuisd, zullen in hun nieuwe woonplaats worden pgeroepen om daar hun straf uit te zitten. Hiervoor zijn reeds concrete afspraken gemaakt en zullen zij binnenkort een oproep kunnen verwachten.
 
De eerste groep van 10 vrije-voeters zijn, middels een eerste oproep opgeroepen om zich vrijwillig op 15 februari 2018 te melden bij de SDKK. Wordt hier geen gehoor aan gegeven dan zal KPC direct zorgdragen voor het opsporen van voortvluchtigen, hen onder dwang ophalen en afleveren bij de SDKK.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.