Dieren vergiftigen is strafbaar

WILLEMSTAD - Onlangs zijn honden een poezen in de omgeving van Sint Jorisbaai vergiftigd. Hier was veel aandacht voor in de pers en socialemedia.

Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao wil kenbaar maken dat dergelijke gedragingen bij wet strafbaar zijn gesteld. Artikelen 2:335 en 3:10 van het Wetboek van Strafrecht stellen onder meer strafbaar het zonder redelijk doel benadelen van de gezondheid van een dier. Artikel 2:334 stelt strafbaar het opzettelijk en wederechtelijk doden, beschadigen, onbruikbaar maken of wegmaken van een dier. Dit laatste artikel bepaald dat er een gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of een geldboete van de vierde categorie kan worden opgelegd. Voor deze feiten kan men worden aangehouden en het laatste feit ook in verzekering worden gesteld. 

Het Openbaar Ministerie wil benadrukken dat daders van dergelijke strafbare feiten aangepakt zullen worden. 
 
Het OM vraagt het publiek voor medewerking in deze. Als men informatie heeft over de (vermoedelijke) dader(s) van de vergiftigingen van de dieren in de omgeving van de Sint Jorisbaai/Jan Thiel, dan kan men dat anoniem doorgeven door te bellen naar 108 of door de politie te bellen via 917 en het bericht door te geven.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.