Curacaoenaar Shurandy S. verdachte van moord broer kroongetuige

HILVERSUM - De man die er van verdacht wordt donderdag broer Reduan van kroongetuige Nabil Bakkali te hebben doodgeschoten, is de 41-jarige op Curacao geboren Shurandy S., beter bekend als ‘Andy’.
 
Hij werd gisteravond opgepakt in zijn woning in Hilversum.
 
De politie maakte zaterdagochtend bekend drie verdachten te hebben aangehouden voor de liquidatie. S. werd vrijdagavond in zijn woning in Hilversum opgepakt, nadat de politie DNA-sporen van hem had gevonden op het plaats delict. Ook was hij op camerabeelden te zien.
 
S. was wel bekend bij de politie, maar niet voor zware misdrijven. Bronnen in het criminele milieu linken hem aan criminelen van Antilliaanse origine uit Amsterdam-Zuidoost die van een reeks liquidaties worden beschuldigd, onder wie leden van de gewezen gangstarapgroep Green Gang.
 
De op Curaçao geboren ‘Andy’ S. verbleef voor zo ver bekend voornamelijk in het Gooi en Almere. Hij zou in december 2016 iemand hebben mishandeld, door het slachtoffer te slaan en zijn vingers in de mond en keel van het slachtoffer te steken.
 
In november 2017, slechts zes maanden geleden, vernielde hij een auto. Een maand eerder, in oktober vernielde hij vier auto's, onder andere door een autospiegel kapot te maken. Of hij voor deze zaken werd veroordeeld is, is niet bekend.
 
Na zijn aanhouding van gisteravond volgden zaterdagochtend nog twee. Deze andere mannen, van 31 en 34, worden verdacht van medeplichtigheid en zitten, net als S., in volledige beperking.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.