Curacaoenaar Shurandy S. verdachte van moord broer kroongetuige

HILVERSUM - De man die er van verdacht wordt donderdag broer Reduan van kroongetuige Nabil Bakkali te hebben doodgeschoten, is de 41-jarige op Curacao geboren Shurandy S., beter bekend als ‘Andy’.
 
Hij werd gisteravond opgepakt in zijn woning in Hilversum.
 
De politie maakte zaterdagochtend bekend drie verdachten te hebben aangehouden voor de liquidatie. S. werd vrijdagavond in zijn woning in Hilversum opgepakt, nadat de politie DNA-sporen van hem had gevonden op het plaats delict. Ook was hij op camerabeelden te zien.
 
S. was wel bekend bij de politie, maar niet voor zware misdrijven. Bronnen in het criminele milieu linken hem aan criminelen van Antilliaanse origine uit Amsterdam-Zuidoost die van een reeks liquidaties worden beschuldigd, onder wie leden van de gewezen gangstarapgroep Green Gang.
 
De op Curaçao geboren ‘Andy’ S. verbleef voor zo ver bekend voornamelijk in het Gooi en Almere. Hij zou in december 2016 iemand hebben mishandeld, door het slachtoffer te slaan en zijn vingers in de mond en keel van het slachtoffer te steken.
 
In november 2017, slechts zes maanden geleden, vernielde hij een auto. Een maand eerder, in oktober vernielde hij vier auto's, onder andere door een autospiegel kapot te maken. Of hij voor deze zaken werd veroordeeld is, is niet bekend.
 
Na zijn aanhouding van gisteravond volgden zaterdagochtend nog twee. Deze andere mannen, van 31 en 34, worden verdacht van medeplichtigheid en zitten, net als S., in volledige beperking.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.