Curacaoenaar Shurandy S. verdachte van moord broer kroongetuige

HILVERSUM - De man die er van verdacht wordt donderdag broer Reduan van kroongetuige Nabil Bakkali te hebben doodgeschoten, is de 41-jarige op Curacao geboren Shurandy S., beter bekend als ‘Andy’.
 
Hij werd gisteravond opgepakt in zijn woning in Hilversum.
 
De politie maakte zaterdagochtend bekend drie verdachten te hebben aangehouden voor de liquidatie. S. werd vrijdagavond in zijn woning in Hilversum opgepakt, nadat de politie DNA-sporen van hem had gevonden op het plaats delict. Ook was hij op camerabeelden te zien.
 
S. was wel bekend bij de politie, maar niet voor zware misdrijven. Bronnen in het criminele milieu linken hem aan criminelen van Antilliaanse origine uit Amsterdam-Zuidoost die van een reeks liquidaties worden beschuldigd, onder wie leden van de gewezen gangstarapgroep Green Gang.
 
De op Curaçao geboren ‘Andy’ S. verbleef voor zo ver bekend voornamelijk in het Gooi en Almere. Hij zou in december 2016 iemand hebben mishandeld, door het slachtoffer te slaan en zijn vingers in de mond en keel van het slachtoffer te steken.
 
In november 2017, slechts zes maanden geleden, vernielde hij een auto. Een maand eerder, in oktober vernielde hij vier auto's, onder andere door een autospiegel kapot te maken. Of hij voor deze zaken werd veroordeeld is, is niet bekend.
 
Na zijn aanhouding van gisteravond volgden zaterdagochtend nog twee. Deze andere mannen, van 31 en 34, worden verdacht van medeplichtigheid en zitten, net als S., in volledige beperking.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.