Onderzoek vervalse recepten

WILLEMSTAD - Vanmorgen hebben drie huiszoekingen plaatsgevonden op Curaçao, te weten in Noord Rozendaal, Kaya Dal Pega en Cassandraweg.
 
De huiszoekingen hebben plaatsgevonden in aanwezigheid van een rechter-commissaris en een Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM). Het onderzoek “Tardor” heeft betrekking op mogelijke fraude met vervalste recepten waarmee medicijnen werden verkregen.
 
Het onderzoek kwam aan het licht na een aangifte door de Sociale Verzekerings Bank (SVB) ter zake onregelmatigheden welke hebben plaatsgevonden.
 
Vanmorgen zijn J. de W. (1970) i L.L.G. (47), beiden uit Curaçao, aangehouden. Tijdens de huiszoekingen zijn vervalste recepten en medicijnen in beslag genomen.
 
Het betreft een onderzoek naar fraude waarbij ook de volksgezondheid in gevaar is gebracht.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.