Regiezitting in mondkapjeszaak “Dubnium” op 3 mei

WILLEMSTAD - Donderdag 3 mei 2018 om 13.30 uur vindt een regiezitting plaats in de zaak “Dubnium”. Het betreft het onderzoek naar de aankoop van zogenaamde mondkapjes ten behoeve van de Stichting Bureau Ziektekostenvoorzieningen (SBZV) in 2012.
 
De mondkapjes zijn nooit geleverd aan SBZV, maar wel betaald. SBZV deed daarop aangifte bij de politie. 
 
Het gaat niet om een civiele zaak van het niet nakomen van contract verplichtingen, maar het gaat er om dat middels schimmige constructies een groot geldbedrag van het Land terecht is gekomen bij personen die daar geen recht op hadden en dat zodoende strafbare feiten zijn gepleegd. 
 
Op 3 mei zal de Officier van Justitie (OvJ) vragen aan de rechter om nader onderzoek in de zaak te willen verrichten middels getuigen- en verdachtenverhoren. Op dat moment kunnen ook de raadslieden namens de verdachten hun onderzoekswensen kenbaar maken.
 
In deze zaak zijn diverse getuigen gehoord.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft de volgende personen gedagvaard: A.J.J.S. (Curaçao, 1963), J.V.A.C. (Curaçao, 1973), G.H.J.B. (Curaçao, 1971) en A.A.M. (Curaçao, 1971). Het juridisch verwijt is oplichting en verduistering en valsheid in geschrift en het witwassen van geldbedragen.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.