Regiezitting in mondkapjeszaak “Dubnium” op 3 mei

WILLEMSTAD - Donderdag 3 mei 2018 om 13.30 uur vindt een regiezitting plaats in de zaak “Dubnium”. Het betreft het onderzoek naar de aankoop van zogenaamde mondkapjes ten behoeve van de Stichting Bureau Ziektekostenvoorzieningen (SBZV) in 2012.
 
De mondkapjes zijn nooit geleverd aan SBZV, maar wel betaald. SBZV deed daarop aangifte bij de politie. 
 
Het gaat niet om een civiele zaak van het niet nakomen van contract verplichtingen, maar het gaat er om dat middels schimmige constructies een groot geldbedrag van het Land terecht is gekomen bij personen die daar geen recht op hadden en dat zodoende strafbare feiten zijn gepleegd. 
 
Op 3 mei zal de Officier van Justitie (OvJ) vragen aan de rechter om nader onderzoek in de zaak te willen verrichten middels getuigen- en verdachtenverhoren. Op dat moment kunnen ook de raadslieden namens de verdachten hun onderzoekswensen kenbaar maken.
 
In deze zaak zijn diverse getuigen gehoord.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft de volgende personen gedagvaard: A.J.J.S. (Curaçao, 1963), J.V.A.C. (Curaçao, 1973), G.H.J.B. (Curaçao, 1971) en A.A.M. (Curaçao, 1971). Het juridisch verwijt is oplichting en verduistering en valsheid in geschrift en het witwassen van geldbedragen.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.