5 Maanden cel en 2 jaar geen rijbewijs voor dood in verkeer

WILLEMSTAD - Autobestuurder A.H.J.M.O. (1953) is vrijdag in Willemstad veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vijf maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 2 jaar.
 
Hij heeft op 9 maart 2018 op de Kaminda Jose C. Anthonia/Cocolodeweg een dodelijk verkeersongeval veroorzaakt. Hij reed op de verkeerde rijbaan en had 4 maal meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan. Door de botsing met een tegenligger kwam deze bestuurder Marcel Walle (1956) om het leven.
 
De rechter kwam vrijdag tot aanmerkelijke schuld aan dat ongeval. De eis van de Officier van Justitie (OvJ) was 24 maanden cel waarvan 12 maanden voorwaardelijk.
 
Vanwege de door de rechter aangenomen lagere schuldgradatie, het feit dat verdachte 'first offender' is, diep spijt heeft betuigd en het feit dat slachtoffer geen gordel droeg (wat hem anders, volgens de forensisch patholoog, hoogstwaarschijnlijk het leven had gered), komt de rechter tot een gevangenisstraf voor de duur van vijf maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 2 jaren.
 
Conclusies uit dit vonnis zijn: drank gaat niet samen met deelname aan het verkeer. Veroorzaak je een dodelijk ongeval onder invloed dan ga je naar de gevangenis. Draag je geen gordel dan kan je het leven verliezen waar dat niet nodig is.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.