Reactie OM veroordeling Burney Fonseca

WILLEMSTAD - Vandaag, vrijdag 13 juli 2018, heeft het Hof in hoger beroep uitspraak gedaan in de strafzaak tegen Burney “Nini” Fonseca.
 
Fonseca werd in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor zijn rol als tussenpersoon in de moordzaak van Helmin Wiels. Vandaag is Fonseca door het Hof veroordeeld tot 26 jaar cel, conform de eis van het OM. Ook het Hof achtte zijn rol als tussenpersoon in deze bewezen.
 
Het Openbaar Ministerie is zeer tevreden met dit vonnis en ziet dit als een grote stap voorwaarts in het onderzoek naar de dood van Helmin Wiels.
 
Het onderzoek naar de intellectuele daders wordt onverminderd voortgezet.
 
Het Openbaar Ministerie werd in deze zaak vertegenwoordigd door officieren van justitie Gert Rip en Leomar Angela.
Burney Fonseca werd bijgstaan door advocaat Marije Vaders.
 
 
Related article:
 
 
 

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.