Bulgaar aangehouden in SDKK voor uitlevering aan Duitsland vanwege skimming

WILLEMSTAD - De man Y.N. (1982, Bulgarije) is op Curaçao aangehouden. Dit in het kader van een uitleveringsverzoek van Bondsrepubliek Duitsland.
 
N. heeft op Curaçao een gevangenisstraf uitgezeten in verband met skimming. Op de dag dat hij zijn straf heeft uitgezeten, vrijdag 14 september 2018, is hij op last van de Procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden in de gevangenis SDKK op Curaçao aangehouden met het oog op de uitlevering. De man is inmiddels voorgeleid bij een Rechter-commissaris (RC) voor de zogenaamde rechtmatigheidstoets. 
 
N. moet in Duitsland nog een gevangenisstraf uitzitten voor een skimming-zaak (vervalsing betaalkaarten, vervalsing documenten en computerfraude). Dit conform een Duits strafvonnis van 24 februari 2014, feiten gepleegd in de stad Erfurt in 2013. 
 
Dit uitleveringsproces bevindt zich in een beginfase. In een latere vindt behandeling van het verzoek door het Hof plaats, uitmondend in een advies voor de Gouverneur, die de eindbeslissing neemt in alle verzoeken om uitlevering.

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.