Bulgaar aangehouden in SDKK voor uitlevering aan Duitsland vanwege skimming

WILLEMSTAD - De man Y.N. (1982, Bulgarije) is op Curaçao aangehouden. Dit in het kader van een uitleveringsverzoek van Bondsrepubliek Duitsland.
 
N. heeft op Curaçao een gevangenisstraf uitgezeten in verband met skimming. Op de dag dat hij zijn straf heeft uitgezeten, vrijdag 14 september 2018, is hij op last van de Procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden in de gevangenis SDKK op Curaçao aangehouden met het oog op de uitlevering. De man is inmiddels voorgeleid bij een Rechter-commissaris (RC) voor de zogenaamde rechtmatigheidstoets. 
 
N. moet in Duitsland nog een gevangenisstraf uitzitten voor een skimming-zaak (vervalsing betaalkaarten, vervalsing documenten en computerfraude). Dit conform een Duits strafvonnis van 24 februari 2014, feiten gepleegd in de stad Erfurt in 2013. 
 
Dit uitleveringsproces bevindt zich in een beginfase. In een latere vindt behandeling van het verzoek door het Hof plaats, uitmondend in een advies voor de Gouverneur, die de eindbeslissing neemt in alle verzoeken om uitlevering.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.