Vrouw mag straf Venezuela in SDKK verder uitzitten

CARACAS/WILLEMSTAD - Dinsdagmiddag is de vrouw D.M.G.-U. (1972, Colombia) op Curaçao aangekomen aan boord van een commerciele vlucht uit Caracas. Zij werd vergezeld door politie-agenten uit Curaçao.
 
Zij is in 2014 in Venezuela veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor een drugstransport gepleegd in 2013.
 
Conform haar verzoek en de eindbeslissing van 8 mei 2018 van "El Ministerio del Poder Popular para Relaciones Interiores, Justicia y Paz, Dirección General de Justicia,Instituciones Religiosas y Cultos" van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, mag zij haar verdere straf uitzitten op Curaçao. Dit aangezien zij de Nederlandse nationaliteit heeft en zij als laatste woonadres Curaçao had.
 
Dit kan gelet op het "Verdrag inzake de overbrenging van gevonniste personen" tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Venezuela (Caracas, 8 oktober 1996) en het Europees "Verdrag inzake de overbrenging van gevonniste personen" (Straatsburg, 21 maart 1983). Dit gebeurt met goedkeuring van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden en het Ministerie van Justitie van Curaçao.
 
In Venezuela was zij sinds haar aanhouding en veroordeling gedetineerd in de "Anexo Femenino del Internado Judicial de Tocuyito" in de staat Carabobo in Venezuela.
 
Haar veroordeling in Venezuela zal conform het Wetboek van Strafvordering van Curaçao naar Curaçaos recht worden omgezet. Zij zal de nog ontbrekende straf in de gevangenis SDKK uitzitten.
 
De vrouw D.M.G.-U. moet op dinsdag 9 oktober 2018 om 15:00 uur ter rechtszitting in Willemstad verschijnen voor het omzetten van haar gevangenisstraf. Zij heeft hiervoor reeds van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao een dagvaarding ontvangen.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.