Uitspraak in zaak Followers op 18 oktober

WILLEMSTAD - Het Hof doet over vier weken, op 18 oktober om 13:30 uur, uitspraak in de zaak "Followers" van het OM tegen "pastoor/apostel" Orando B.
 
De rechters hebben een week langer nodig dan normaal om tot een eindbeslissing te komen. Onderzoek wordt daarom pas op 4 oktober door het Hof gesloten.
 
Advocaat-generaal (AG) Leomar Angela heeft woensdag 19 sepember 2018 op Curaçao in hoger beroep namens het Openbaar Ministerie (OM) 12 jaar gevangenisstraf geëist voor "pastoor" Orlando B. en 15 jaar ontheffing uitoefenen beroep als kerkleider. Hij is reeds eerder in 2017 veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en 14 jaar ontheffing uitoefenen beroep als kerkleider.
 
Vandaag donderdag 20 september 2018, op de tweede zittingsdag, is de voortzetting van de rechtszaak waarbij de advocaten van Orlando B. aan het woord komen met hun pleidooi en het laatste woord van de verdachte in deze zedenzaak waarbij sprake is van ontucht en verkrachting van een aantal minderjarige meisjes.
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.