Uitspraak in zaak Followers op 18 oktober

WILLEMSTAD - Het Hof doet over vier weken, op 18 oktober om 13:30 uur, uitspraak in de zaak "Followers" van het OM tegen "pastoor/apostel" Orando B.
 
De rechters hebben een week langer nodig dan normaal om tot een eindbeslissing te komen. Onderzoek wordt daarom pas op 4 oktober door het Hof gesloten.
 
Advocaat-generaal (AG) Leomar Angela heeft woensdag 19 sepember 2018 op Curaçao in hoger beroep namens het Openbaar Ministerie (OM) 12 jaar gevangenisstraf geëist voor "pastoor" Orlando B. en 15 jaar ontheffing uitoefenen beroep als kerkleider. Hij is reeds eerder in 2017 veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en 14 jaar ontheffing uitoefenen beroep als kerkleider.
 
Vandaag donderdag 20 september 2018, op de tweede zittingsdag, is de voortzetting van de rechtszaak waarbij de advocaten van Orlando B. aan het woord komen met hun pleidooi en het laatste woord van de verdachte in deze zedenzaak waarbij sprake is van ontucht en verkrachting van een aantal minderjarige meisjes.
 
Related articles:

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.