Uitspraak in zaak Followers op 18 oktober

WILLEMSTAD - Het Hof doet over vier weken, op 18 oktober om 13:30 uur, uitspraak in de zaak "Followers" van het OM tegen "pastoor/apostel" Orando B.
 
De rechters hebben een week langer nodig dan normaal om tot een eindbeslissing te komen. Onderzoek wordt daarom pas op 4 oktober door het Hof gesloten.
 
Advocaat-generaal (AG) Leomar Angela heeft woensdag 19 sepember 2018 op Curaçao in hoger beroep namens het Openbaar Ministerie (OM) 12 jaar gevangenisstraf geëist voor "pastoor" Orlando B. en 15 jaar ontheffing uitoefenen beroep als kerkleider. Hij is reeds eerder in 2017 veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en 14 jaar ontheffing uitoefenen beroep als kerkleider.
 
Vandaag donderdag 20 september 2018, op de tweede zittingsdag, is de voortzetting van de rechtszaak waarbij de advocaten van Orlando B. aan het woord komen met hun pleidooi en het laatste woord van de verdachte in deze zedenzaak waarbij sprake is van ontucht en verkrachting van een aantal minderjarige meisjes.
 
Related articles:

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.