TBS-maatregel voor moord

WILLEMSTAD - Het Hof heeft donderdag 20 september 2018 in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao tegen de man R.E.E. (Curaçao, 1981).
 
Het betreft de zaak van 3 juni 2017, waarbij de man Raymond Casimiri is overleden nadat hij was overgoten met een brandbare vloeistof, die tot ontbranding is gebracht in een toko in de wijk Muizenberg. Hierbij zijn ook twee kinderen van 5 en 7 jaar gewond geraakt en is vernieling aangericht in de winkel.
 
Het Hof acht het bewezen dat E. de daad heeft begaan. Het betreft hier moord, zware mishandeling en vernieling.
 
Het Hof acht de verdachte echter niet strafbaar. Conform een psychiatrisch rapport is de man "geheel ontoerekeningsvatbaar". Er is bij E. sprake van een ernstige psychotische stoornis, schizofrenie. Een gevangenisstraf conform de eis van het Openbaar Ministerie is daardoor niet mogelijk.
 
Het Hof oordeelt dat de man terbeschikking moet worden gesteld en wordt de TBS- maatregel opgelegd. Hij moet worden verpleegd in een inrichting op Curaçao of elders in het Koninkrijk.
 
Het Hof heeft zowel de ouders van de kinderen als de nabestaanden van Casimiri een schadevergoeding toegekend.
 
Het OM Curacao en E. hebben twee weken de tijd om in cassatie te gaan in Nederland.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.