Eis OM 2 x levenslang, 14 en 10 jaar voor 3 x moord Campo

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft vandaag celstraffen geëist tegen de vier verdachten in de drievoudige moordzaak op zondag 24 juli 2016 op het parkeerterrein van Campo Allegre.
 
Op de bewuste dag werden “Appa” Emerencia, “Pulun” Rosa en Leonard door 54 kogels om het leven gebracht. Op het ‘plaats delict’ werden door de politie in totaal 66 lege hulzen in aangetroffen en in beslag genomen.
 
Het betreft, volgens het OM, om een professionele moordoperatie voor geld, met totale minachting voor het menselijk leven. "Dit incident vormt onderdeel van een serie heftige incidenten op Curaçao, waarbij opvalt het gemak waarmee mensen worden doodgeschoten. Jonge mensen. Waarbij twee niet direct betrokkenen zonder pardon worden meegenomen. Verdachten hebben geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor hun daad, alleen maar ontkend. Ik heb geen spoort berouw gezien bij hen gedurende het proces en ook geen empathie met de familie van de slachtoffers. Het leven is het meest kostbare bezit. Iemand het leven benemen is het ergste wat je hem, zijn familie, vrienden kunt aandoen. Nabestaanden wordt onherstelbaar leed berokkend. Mensen die met zoveel ogenschijnlijk gemak, nietsontziend en gewetenloos drie mensen het leven benemen verdienen de straf die daarbij hoort. Tegenover dit soort feiten gepleegd door dit soort professionele criminelen kunnen slechts hoge gevangenisstraffen staan", aldus de Officier van Justitie in zijn requisitoir.
 
De OvJ heeft in deze zaak de volgende celstraffen geëist tegen de 4 verdachten: voor de man L. “Pushi” G. (1983) 10 jaar gevangenisstraf, voor G. “Black” G. (1989) 14 jaar cel, voor J. “Kuchi” G. (1987) levenslang en voor R. “Bomba” C. (1987) levenslang cel.
 
De nabestaanden van Emerencia en Leonard hebben een eist tot schadevergoeding ingediend van ieder 2.390 gulden, zijnde de begrafeniskosten.
 
Rest in deze zaak nog het pleidooi van 4 advocaten en het laatste woord van de 4 verdachten. De rechter heeft reeds aangekondigd dat de zaak op vrijdag 19 oktober zal worden hervat.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.