Onderzoek ‘Freedom’ inzake mensenhandel Curacao

WILLEMSTAD - Op vrijdag 11 januari 2019 heeft de eerste zitting van het onderzoek ‘Freedom’ plaatsgevonden. Dit betreft een mensenhandel zaak waarin 4 personen met name J.F.J., Y.Y.N.T., K.A.F. en R.J. als verdachten zijn aangemerkt.
 
De verdenking betreft mensenhandel, mensensmokkel en het tewerkstellen van ongedocumenteerden. Mensenhandel, is het meest ernstige strafbare feit hiervan.
 
Een en ander zou hebben plaatsgevonden in een discotheek aan de Rooseveltweg. De slachtoffers betreffen de zogenaamde trago-meisjes , die onder valse voorwendselen naar Curaçao zijn overgekomen.
 
Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie is sprake geweest van een moderne vorm van slavernij. Er is ernstig misbruik gemaakt van de zeer kwetsbare positie van de dames in kwestie.
 
Overigens geldt dat niet alle trago-meisjes automatisch slachtoffer zijn van mensenhandel. Dit hangt af van de concrete omstandigheden van het geval. Er moet sprake zijn van een bepaalde mate van dwang en uitbuiting. Daar lijkt in deze zaak zeker sprake van te zijn.
 
De hoofdverdachte Y.Y.N.T. inzake ‘Freedom’ zit sinds eind september 2018 in voorlopige hechtenis en dit zal ook na vandaag worden gecontinueerd. De overige 3 verdachten mogen momenteel in vrijheid het verdere onderzoek afwachten.
 
De volgende zitting zal plaatsvinden op 27 maart 2019. De onderzoek wensen van de verdediging zijn besproken. Besloten is onder meer dat nog 9 getuigen gehoord moeten worden waarvan een aantal in het buitenland.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.