Aantal aangetroffen gestolen motorfietsen toegenomen

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie, het KPC en de Uitvoeringsorganisatie Verkeer en Vervoer (UOVV) constateren bij keuring van motorvoertuigen en staande- en/of aanhoudingen van verdachten steeds meer gestolen motoren.

Het gaat om motoren of onderdelen waar fraude mee gepleegd is, want de waarneming is dat in die gevallen een vals voertuigidentificatie nummer (hierna: VIN) is aangebracht.

 
Met dit bericht wordt duidelijk gemaakt dat geen enkele motorfiets gekeurd zal worden als blijkt dat het VIN niet fabrieksmatig is aangebracht. Motoren die ter keuring worden aangeboden en die tijdens het keuringproces van diefstal afkomstig blijken of lijken te zijn, worden overgedragen aan het KPC voor nader strafrechtelijk onderzoek. Inmiddels beraden voornoemde drie overheidsorganisaties zich op de mogelijkheid de invoer van deze motoren en goederen met een valse vin tegen te houden. Hiervoor wordt overleg gevoerd met de Douane.
 
Het is en blijft de verantwoordelijkheid van degenen die motoren en motorblokken invoeren, zich van de legale herkomst hiervan te vergewissen.
 
Personen die ervoor kiezen om bij derden een (tweedehands) motor aan te kopen, hebben een onderzoeksplicht en dienen zoveel mogelijk na te gaan of het VIN-nummer origineel is en of en de verkoper te goeder trouw handelt. Een zelf (scheef) ingeslagen of een VIN die anderszins niet door de voertuigfabrikant is aangebracht, is reden om de motor niet te kopen. Het mag duidelijk zijn dat ook fraude met personenauto’s, quads en andere voertuigen tot inbeslagname bij keuring kan (en zal) leiden.
 
Onder geen voorwaarde wordt toegestaan dat overheidsdienaren tijdens het uitoefenen van deze taak worden bedreigd of beledigd. Mensen die verhaal wensen te halen, dienen zich in dat geval te richten tot hun contractspartij.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.