Zonder heler, geen steler

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van de inbraak bij Boolchand’s Zeelandia op 26 december 2018, waarbij voor ongeveer 750.000 gulden aan producten zijn gestolen, is een opsporingsonderzoek gestart. Binnen dit onderzoek zijn reeds 13 verdachten aangehouden en voorgeleid bij de rechter commissaris.
 
Deze personen worden ervan verdacht een - of meerdere - van de bij Boolchands gestolen telefoons te hebben gekocht en/of verkocht. Het gaat daarbij om dure telefoons, zoals de nieuwste iPhones en Samsungs. De dieven zelf zijn nog niet opgespoord.
 
Het OM en de politie achten het echter ook van belang om de helers aan te pakken. Immers, zonder heler, geen steler. Het feit dat deze luxe goederen makkelijk verkocht kunnen worden op straat, maakt dat het zo lucratief is om een dergelijke inbraak te plegen. Indirect zijn alle helers dan ook medeschuldig aan de inbraak. Formeel zullen zij voor heling worden vervolgd. De straffen die hierop staan variëren van een taakstraf tot een aantal maanden gevangenisstraf.
 
Personen die een telefoon kopen op straat, zijn bij deze dan ook nog eens uitdrukkelijk gewaarschuwd. Koop geen nieuwe telefoon op straat, maar altijd in een winkel waar je een kwitantie en garantie krijgt. Met het kopen van een tweede hands telefoon via social media, moet je goed oppassen. Als koper heb je een onderzoeksplicht om te voorkomen dat je een gestolen goed koopt. Stel kritische vragen aan de verkoper. Vraag om een kwitantie, en zorg dat je de verkoper kunt terugvinden bij eventuele problemen Ga ook vooraf na wat een realistische prijs (de marktwaarde) voor het goed is; laat je niet verleiden tot het kopen van te goedkope goederen. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar. Zie dan van de koop af. En onthou: zonder heler, geen steler. Werk diefstallen niet in de hand!
 
Het opsporingsonderzoek naar de helers EN de stelers wordt intussen voortgezet.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.