Illegale vuurwapens in videoclip

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is “opnieuw” een videoclip op social media verschenen. In de video zwaaien vier jongens in een auto met vuurwapens. Deze video heeft veel verontwaardiging opgeroepen in de Curacaose gemeenschap.
 
Vuurwapens horen in de samenleving niet thuis. Wapens worden actief opgespoord. Er zijn al teveel slachtoffers te betreuren door geweld. Het bezit van een vuurwapen, waarvoor geen machtiging is verleend, is verboden. Verdachten worden daarvoor door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.
 
Op het voor handen hebben van een vuurwapen staat een gevangenisstraf van 18 maanden. In de regel wordt voor vuurwapenbezit ook een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd door de rechter. Twee van de jongens die in de video zijn verschenen zitten op dit moment in de gevangenis, juist vanwege illegaal vuurwapenbezit. Zij zullen zich daarvoor ter zitting bij de rechter moeten verantwoorden. Naar de andere twee nog onbekende personen wordt momenteel onderzoek verricht.
 
De politie verzoekt iedereen die informatie heeft over deze jongens contact op te nemen met de politie via 917 of het anonieme nummer 108. 
Ook het OM vraagt om de medewerking van de bevolking op Curacao.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.