Illegale vuurwapens in videoclip

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is “opnieuw” een videoclip op social media verschenen. In de video zwaaien vier jongens in een auto met vuurwapens. Deze video heeft veel verontwaardiging opgeroepen in de Curacaose gemeenschap.
 
Vuurwapens horen in de samenleving niet thuis. Wapens worden actief opgespoord. Er zijn al teveel slachtoffers te betreuren door geweld. Het bezit van een vuurwapen, waarvoor geen machtiging is verleend, is verboden. Verdachten worden daarvoor door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.
 
Op het voor handen hebben van een vuurwapen staat een gevangenisstraf van 18 maanden. In de regel wordt voor vuurwapenbezit ook een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd door de rechter. Twee van de jongens die in de video zijn verschenen zitten op dit moment in de gevangenis, juist vanwege illegaal vuurwapenbezit. Zij zullen zich daarvoor ter zitting bij de rechter moeten verantwoorden. Naar de andere twee nog onbekende personen wordt momenteel onderzoek verricht.
 
De politie verzoekt iedereen die informatie heeft over deze jongens contact op te nemen met de politie via 917 of het anonieme nummer 108. 
Ook het OM vraagt om de medewerking van de bevolking op Curacao.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.