Illegale vuurwapens in videoclip

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is “opnieuw” een videoclip op social media verschenen. In de video zwaaien vier jongens in een auto met vuurwapens. Deze video heeft veel verontwaardiging opgeroepen in de Curacaose gemeenschap.
 
Vuurwapens horen in de samenleving niet thuis. Wapens worden actief opgespoord. Er zijn al teveel slachtoffers te betreuren door geweld. Het bezit van een vuurwapen, waarvoor geen machtiging is verleend, is verboden. Verdachten worden daarvoor door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.
 
Op het voor handen hebben van een vuurwapen staat een gevangenisstraf van 18 maanden. In de regel wordt voor vuurwapenbezit ook een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd door de rechter. Twee van de jongens die in de video zijn verschenen zitten op dit moment in de gevangenis, juist vanwege illegaal vuurwapenbezit. Zij zullen zich daarvoor ter zitting bij de rechter moeten verantwoorden. Naar de andere twee nog onbekende personen wordt momenteel onderzoek verricht.
 
De politie verzoekt iedereen die informatie heeft over deze jongens contact op te nemen met de politie via 917 of het anonieme nummer 108. 
Ook het OM vraagt om de medewerking van de bevolking op Curacao.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.