Verdachten filmpje met vuurwapens aangehouden

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is een video via social media verspreid waarin vier jongens in een auto met op vuurwapens lijkende voorwerpen zwaaiden. Deze beelden hebben veel commotie veroorzaakt in de gemeenschap.
 
Na korte tijd bleek dat twee van de jongens al vastzaten vanwege vuurwapenbezit.
 
De twee andere jongens die te zien zijn in dit filmpje met vuurwapens, hebben zich gisteravond gemeld op het politiebureau. Zij zijn minderjarig en gisteravond ingesloten. Vandaag zijn de jongens na verhoor in vrijheid gesteld. Vastgesteld is dat het in de video gaat om oudere beelden.
 
Het Openbaar Ministerie deed een oproep aan de Curaçaose bevolking om te helpen om beide onbekende jongens op te sporen. Dat heeft de aanhouding van beide personen aanzienlijk versneld. Het is vast beleid van het Openbaar Ministerie om terughoudend te zijn met het verstrekken van informatie ten aanzien van minderjarige verdachten.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Zodra dat is afgerond, zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen over de afdoening. Door de hulp van het publiek is er nu duidelijkheid over de identiteit van alle vier de betrokkenen en de ouderdom van het filmpje en kunnen passende maatregelen genomen worden in de toekomst.

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging CuraƧao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.