Verdachten filmpje met vuurwapens aangehouden

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is een video via social media verspreid waarin vier jongens in een auto met op vuurwapens lijkende voorwerpen zwaaiden. Deze beelden hebben veel commotie veroorzaakt in de gemeenschap.
 
Na korte tijd bleek dat twee van de jongens al vastzaten vanwege vuurwapenbezit.
 
De twee andere jongens die te zien zijn in dit filmpje met vuurwapens, hebben zich gisteravond gemeld op het politiebureau. Zij zijn minderjarig en gisteravond ingesloten. Vandaag zijn de jongens na verhoor in vrijheid gesteld. Vastgesteld is dat het in de video gaat om oudere beelden.
 
Het Openbaar Ministerie deed een oproep aan de Curaçaose bevolking om te helpen om beide onbekende jongens op te sporen. Dat heeft de aanhouding van beide personen aanzienlijk versneld. Het is vast beleid van het Openbaar Ministerie om terughoudend te zijn met het verstrekken van informatie ten aanzien van minderjarige verdachten.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Zodra dat is afgerond, zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen over de afdoening. Door de hulp van het publiek is er nu duidelijkheid over de identiteit van alle vier de betrokkenen en de ouderdom van het filmpje en kunnen passende maatregelen genomen worden in de toekomst.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.