Verdachten filmpje met vuurwapens aangehouden

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is een video via social media verspreid waarin vier jongens in een auto met op vuurwapens lijkende voorwerpen zwaaiden. Deze beelden hebben veel commotie veroorzaakt in de gemeenschap.
 
Na korte tijd bleek dat twee van de jongens al vastzaten vanwege vuurwapenbezit.
 
De twee andere jongens die te zien zijn in dit filmpje met vuurwapens, hebben zich gisteravond gemeld op het politiebureau. Zij zijn minderjarig en gisteravond ingesloten. Vandaag zijn de jongens na verhoor in vrijheid gesteld. Vastgesteld is dat het in de video gaat om oudere beelden.
 
Het Openbaar Ministerie deed een oproep aan de Curaçaose bevolking om te helpen om beide onbekende jongens op te sporen. Dat heeft de aanhouding van beide personen aanzienlijk versneld. Het is vast beleid van het Openbaar Ministerie om terughoudend te zijn met het verstrekken van informatie ten aanzien van minderjarige verdachten.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Zodra dat is afgerond, zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen over de afdoening. Door de hulp van het publiek is er nu duidelijkheid over de identiteit van alle vier de betrokkenen en de ouderdom van het filmpje en kunnen passende maatregelen genomen worden in de toekomst.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.