Tweede verdachte van vergismoord Rotterdam aangehouden op Curaçao

WILLEMSTAD - De politie op Curaçao heeft vrijdag een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie in de Rotterdamse wijk Katendrecht, in oktober vorig jaar.
 
Daarbij kwam de 32-jarige Dairon Alberto van Antilliaanse afkomst om het leven. Het zou een ‘vergismoord’ zijn geweest. 
 
De aanhouding van de verdachte volgde op een tip die politie begin vorige maand kreeg. Volgens de tipgever was de dader van de dodelijke schietpartij naar Curaçao gevlucht. Of de 21-jarige verdachte de schutter is, moet blijken. Volgens de politie wordt hij binnenkort voor vervolging overgebracht naar Nederland en onderzoekt Justitie zijn precieze rol bij het schietincident.
 
In de zaak werd eind februari in Limburg al een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Die zit nog steeds vast. De twintiger belandde achter de tralies nadat hij door het Rotterdamse onderzoeksteam als verdachte was gesignaleerd in de politiesystemen.
 
Dairon Alberto werd op 28 oktober neergeschoten toen hij 's avonds met wat vrienden rondhing op straat in de Rechthuislaan op Katendrecht. Er kwam een man met een wapen aanrennen en schoot gericht op het groepje. De mannen zochten een veilig heenkomen, maar Dairon kon niet wegkomen. Hij werd van dichtbij doodgeschoten.
 
Vrij snel na de dood van de 32-jarige Rotterdammer ging het verhaal rond dat sprake zou zijn van een vergismoord. Later kwam ook het onderzoeksteam tot die conclusie. Wie dan wel het doelwit was, en waarom kan de politie nog niet zeggen.    
 
Getuigen van de fatale schietpartij op Katendrecht laten niets of niet veel los aan de politie. De vader van Dairon riep mensen op die iets weten wat belangrijk kan zijn voor het onderzoek om met de politie te gaan praten.
 
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam loofde een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.