Grote hoeveelheid cash geld onderschept op vliegveld Aruba

ORANKESTAD - Op vrijdag 12 april jl was een reiziger op de internationale luchthaven Koningin Reina Beatrix Aruba vanuit Suriname op doorreis naar Miami (VS). Het was de autoriteiten opgevallen dat de reiziger vaker tussen Suriname en de VS pendelde met grote hoeveelheden cash.
 
De reiziger had afgelopen vrijdag ruim 827.000 EURO (omgerekend ruim 1.6 miljoen AWG) bij zich.
 
Naar aanleiding van een Nederlands rechtshulpverzoek heeft het Integrale Afpakteam Aruba in samenwerking met onder meer de Grenspolitie het geld in beslag genomen.
 
Al het geld dat in beslag wordt genomen komt in beginsel ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit het fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit. Daarmee komen de opbrengsten van het Afpakteam dus rechtsreeks ten goede van Aruba. Het Afpakteam wil hieraan ook op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.
 
Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). 
 
Misdaad mag niet lonen. Het afpakteam kan worden benaderd worden over allerhande signalen dat iemand over crimineel vermogen beschikt. 
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via de tiplijn: 11141.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.