Verkeerszitting 5 juni 2019

WILLEMSTAD - Vandaag stond terecht de verdachte A.R.R.E. (1977, Colombia) voor het aanrijden van twee voetgangers. Ze liepen langs de Rooseveltweg op 10 november 2018 omstreeks 20.00 uur. A.R.R.E. was onder invloed van alcohol.
Beide voetgangers liepen fors letsel op aan voet en hoofd. De officier van justitie vorderde voor aanmerkelijke schuld en strafverhoging alcohol een werkstraf van 240 uren en 24 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en toewijzing van de vorderingen van de benadeelde partij van NAf 7839,- en NAf 2500,- inclusief de schadevergoedingsmaatregel.
 
Volgens de officier van justitie liepen de dames naast de weg en staken zij de weg niet over zoals de verdachte verklaarde. Er waren geen aanwijzingen daarvoor. Bij de straf werd ook rekening gehouden met enkele bijkomende overtredingen. De verdachte had geen rijbewijs, geen geldig verzekeringsbewijs en keuringskaart en de wegenbelasting was niet betaald. De rechter oordeelde op gelijke wijze en besliste tot een werkstraf van 200 uren werkstraf en 20 maand ontzegging van de rijbevoegdheid. De vorderingen van de slachtoffers werden deels ook toegewezen.
 
In een andere zaak vorderde de officier van justitie een geldboete van NAf 1500,- waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren tegen de verdachte C.G.R. (1949). Op 3 maart 2019 op kruising Oude-Nieuwe Caracasbaaiweg, reed hij onder invloed van alcohol tegen een andere auto aan en reed vervolgens door. Het slachtoffer volgde de verdachte en trof hem later slapend in de auto bij hem thuis aan. De verdachte nam oprecht verantwoording voor zijn foute gedrag en sprak zijn excuses uit. De rechter veroordeelde de verdachte voor deze feiten en legde een straf conform de eis van de officier op.
 
Als laatste stond de verdachte S.A.M. (1997) terecht voor het rijden door rood licht op 22 maart 2019 bij de kruising Wilhelminalaan / Schottegatweg Noord, waarbij hij tegen een burger en een politieauto botste en veroorzaakte materiële schade. De verdachte had geen rijbewijs. De officier vorderde een werkstraf van 40 uren. De verdachte werkt reeds om de veroorzaakte schade te kunnen terugbetalen aan de burger en de politie. Ook in deze zaak legde de rechter een straf op conform de eis van de officier van justitie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.