Vijfde aanhouding inzake onderzoek mensenhandel TRES BELLE

WILLEMSTAD - Vrijdag jl. is een vijfde verdachte aangehouden in mensenhandel onderzoek Tres Belle. Het betreft een reisagent die de tickets boekte voor de trago-dames.
 
Deze reisagent wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensensmokkel, door meermalen op verzoek van de bar-eigenaar/ hoofdverdachte in het onderzoek, tickets te regelen voor Venezolaanse dames. Indien een reisagent weet dat de tickets die hij of zij boekt, zijn bedoeld voor (Venezolaanse) dames die zeer vermoedelijk in een snack gaan werken, dan maakt de reisagent zich daarmee - naar het oordeel van het OM - schuldig aan medeplichtigheid aan mensensmokkel. Een reisagent kan zich in dat geval niet schuilen achter het feit dat hij of zij alleen maar zijn of haar werk doet.
 
Van mensensmokkel is sprake indien je iemand behulpzaam bent bij het zich toegang en/of verblijf verschaffen op Curaçao, wetende dat het verblijf van diegene op Curaçao wederrechtelijk, en dus illegaal, is. Indien een Venezolaanse dame op Curaçao verblijft en werkzaam, is zij illegaal, ook als zij nog in haar eerste maand verblijft. Het werken maakt het verblijf in beginsel direct illegaal. Dit is slechts anders indien de vrouw een verblijfs- en werkvergunning heeft.
De reisagent wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.
 
Enkele dagen geleden zijn de overige 4 verdachten uit onderzoek Tres Belle geschorst uit de voorlopige hechtenis. Tegen deze beslissing van de rechter-commissaris, is het OM in hoger beroep gegaan voor wat betreft 3 van de 4 geschorste verdachten. Het politieonderzoek inzake Tres Belle wordt intussen voortgezet.
 
Related article:
 

Child friendly court Sint Maarten

PHILIPSBURG – November the 20th is the International Day of the Rights of the Child. The  Sint Maarten branch of the Common Court of Justice also puts emphasis on the importance of this day.

Eigen ademanalyseapparaat voor het KPC

WILLEMSTAD - Sinds 2017 neemt het alcoholbeleid (niet aangeschoten of dronken rijden) structurele vorm aan op Curaçao. Dit om doden, zwaar gewonden, botsingen en alle schade die daarmee samenhangt te verminderen en te voorkomen.

Robbie dos Santos aangehouden in onderzoek zaak Maximus

PHILIPSBURG/WILLEMSTAD - Vandaag is op Sint Maarten, in het kader van het onderzoek Maximus, Curaçaoënaar Robbie dos Santos (62) aangehouden.