Vijfde aanhouding inzake onderzoek mensenhandel TRES BELLE

WILLEMSTAD - Vrijdag jl. is een vijfde verdachte aangehouden in mensenhandel onderzoek Tres Belle. Het betreft een reisagent die de tickets boekte voor de trago-dames.
 
Deze reisagent wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensensmokkel, door meermalen op verzoek van de bar-eigenaar/ hoofdverdachte in het onderzoek, tickets te regelen voor Venezolaanse dames. Indien een reisagent weet dat de tickets die hij of zij boekt, zijn bedoeld voor (Venezolaanse) dames die zeer vermoedelijk in een snack gaan werken, dan maakt de reisagent zich daarmee - naar het oordeel van het OM - schuldig aan medeplichtigheid aan mensensmokkel. Een reisagent kan zich in dat geval niet schuilen achter het feit dat hij of zij alleen maar zijn of haar werk doet.
 
Van mensensmokkel is sprake indien je iemand behulpzaam bent bij het zich toegang en/of verblijf verschaffen op Curaçao, wetende dat het verblijf van diegene op Curaçao wederrechtelijk, en dus illegaal, is. Indien een Venezolaanse dame op Curaçao verblijft en werkzaam, is zij illegaal, ook als zij nog in haar eerste maand verblijft. Het werken maakt het verblijf in beginsel direct illegaal. Dit is slechts anders indien de vrouw een verblijfs- en werkvergunning heeft.
De reisagent wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.
 
Enkele dagen geleden zijn de overige 4 verdachten uit onderzoek Tres Belle geschorst uit de voorlopige hechtenis. Tegen deze beslissing van de rechter-commissaris, is het OM in hoger beroep gegaan voor wat betreft 3 van de 4 geschorste verdachten. Het politieonderzoek inzake Tres Belle wordt intussen voortgezet.
 
Related article:
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.