Vijfde aanhouding inzake onderzoek mensenhandel TRES BELLE

WILLEMSTAD - Vrijdag jl. is een vijfde verdachte aangehouden in mensenhandel onderzoek Tres Belle. Het betreft een reisagent die de tickets boekte voor de trago-dames.
 
Deze reisagent wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensensmokkel, door meermalen op verzoek van de bar-eigenaar/ hoofdverdachte in het onderzoek, tickets te regelen voor Venezolaanse dames. Indien een reisagent weet dat de tickets die hij of zij boekt, zijn bedoeld voor (Venezolaanse) dames die zeer vermoedelijk in een snack gaan werken, dan maakt de reisagent zich daarmee - naar het oordeel van het OM - schuldig aan medeplichtigheid aan mensensmokkel. Een reisagent kan zich in dat geval niet schuilen achter het feit dat hij of zij alleen maar zijn of haar werk doet.
 
Van mensensmokkel is sprake indien je iemand behulpzaam bent bij het zich toegang en/of verblijf verschaffen op Curaçao, wetende dat het verblijf van diegene op Curaçao wederrechtelijk, en dus illegaal, is. Indien een Venezolaanse dame op Curaçao verblijft en werkzaam, is zij illegaal, ook als zij nog in haar eerste maand verblijft. Het werken maakt het verblijf in beginsel direct illegaal. Dit is slechts anders indien de vrouw een verblijfs- en werkvergunning heeft.
De reisagent wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.
 
Enkele dagen geleden zijn de overige 4 verdachten uit onderzoek Tres Belle geschorst uit de voorlopige hechtenis. Tegen deze beslissing van de rechter-commissaris, is het OM in hoger beroep gegaan voor wat betreft 3 van de 4 geschorste verdachten. Het politieonderzoek inzake Tres Belle wordt intussen voortgezet.
 
Related article:
 

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.