Vijfde aanhouding inzake onderzoek mensenhandel TRES BELLE

WILLEMSTAD - Vrijdag jl. is een vijfde verdachte aangehouden in mensenhandel onderzoek Tres Belle. Het betreft een reisagent die de tickets boekte voor de trago-dames.
 
Deze reisagent wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensensmokkel, door meermalen op verzoek van de bar-eigenaar/ hoofdverdachte in het onderzoek, tickets te regelen voor Venezolaanse dames. Indien een reisagent weet dat de tickets die hij of zij boekt, zijn bedoeld voor (Venezolaanse) dames die zeer vermoedelijk in een snack gaan werken, dan maakt de reisagent zich daarmee - naar het oordeel van het OM - schuldig aan medeplichtigheid aan mensensmokkel. Een reisagent kan zich in dat geval niet schuilen achter het feit dat hij of zij alleen maar zijn of haar werk doet.
 
Van mensensmokkel is sprake indien je iemand behulpzaam bent bij het zich toegang en/of verblijf verschaffen op Curaçao, wetende dat het verblijf van diegene op Curaçao wederrechtelijk, en dus illegaal, is. Indien een Venezolaanse dame op Curaçao verblijft en werkzaam, is zij illegaal, ook als zij nog in haar eerste maand verblijft. Het werken maakt het verblijf in beginsel direct illegaal. Dit is slechts anders indien de vrouw een verblijfs- en werkvergunning heeft.
De reisagent wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.
 
Enkele dagen geleden zijn de overige 4 verdachten uit onderzoek Tres Belle geschorst uit de voorlopige hechtenis. Tegen deze beslissing van de rechter-commissaris, is het OM in hoger beroep gegaan voor wat betreft 3 van de 4 geschorste verdachten. Het politieonderzoek inzake Tres Belle wordt intussen voortgezet.
 
Related article:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.