Vijfde aanhouding inzake onderzoek mensenhandel TRES BELLE

WILLEMSTAD - Vrijdag jl. is een vijfde verdachte aangehouden in mensenhandel onderzoek Tres Belle. Het betreft een reisagent die de tickets boekte voor de trago-dames.
 
Deze reisagent wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensensmokkel, door meermalen op verzoek van de bar-eigenaar/ hoofdverdachte in het onderzoek, tickets te regelen voor Venezolaanse dames. Indien een reisagent weet dat de tickets die hij of zij boekt, zijn bedoeld voor (Venezolaanse) dames die zeer vermoedelijk in een snack gaan werken, dan maakt de reisagent zich daarmee - naar het oordeel van het OM - schuldig aan medeplichtigheid aan mensensmokkel. Een reisagent kan zich in dat geval niet schuilen achter het feit dat hij of zij alleen maar zijn of haar werk doet.
 
Van mensensmokkel is sprake indien je iemand behulpzaam bent bij het zich toegang en/of verblijf verschaffen op Curaçao, wetende dat het verblijf van diegene op Curaçao wederrechtelijk, en dus illegaal, is. Indien een Venezolaanse dame op Curaçao verblijft en werkzaam, is zij illegaal, ook als zij nog in haar eerste maand verblijft. Het werken maakt het verblijf in beginsel direct illegaal. Dit is slechts anders indien de vrouw een verblijfs- en werkvergunning heeft.
De reisagent wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.
 
Enkele dagen geleden zijn de overige 4 verdachten uit onderzoek Tres Belle geschorst uit de voorlopige hechtenis. Tegen deze beslissing van de rechter-commissaris, is het OM in hoger beroep gegaan voor wat betreft 3 van de 4 geschorste verdachten. Het politieonderzoek inzake Tres Belle wordt intussen voortgezet.
 
Related article:
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.