Forse straffen voor journalisten Aruba die politieradio beluisterden

ORANJESTAD - Op Aruba zijn twee verslaggevers veroordeeld voor verduistering en heling van politie-apparatuur en het aftappen van politieberichten. Een agent die voor hen een portofoon verduisterde kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd.
 
De agent krijgt verder vermoedelijk stafontslag - die zaak loopt nog. Villamedia besteedde vorige week aandacht aan de zaak. Volgens advocaat Chris Lejuez die beide journalisten bijstond is het niet ongebruikelijk dat journalisten op Aruba politieradio’s gebruiken tijdens nieuwsgaring.
 
Nieuwssite Caribisch Netwerk meldt dat die argumenten geen indruk maakten op het Openbaar Ministerie en de rechter in Oranjestad.
 
Verslaggever Nelson ‘Speed’ Andrade kreeg de zwaarste straf: naast de taakstraf van 240 uur werd hem een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd, met een proeftijd van drie jaar. Dat zou volgens de rechter zijn bedoeld om Andrade “te weerhouden in de toekomst weer strafbare feiten te plegen.”
 
Andrade’s collega Marko Espinoza werd tot 180 uur taakstraf veroordeeld. Het Arubaanse Openbaar Ministerie lijkt erop uit om de praktijk van politieradio luisteren te bestraffen: een tweede zaak is in voorbereiding.

Child friendly court Sint Maarten

PHILIPSBURG – November the 20th is the International Day of the Rights of the Child. The  Sint Maarten branch of the Common Court of Justice also puts emphasis on the importance of this day.

Eigen ademanalyseapparaat voor het KPC

WILLEMSTAD - Sinds 2017 neemt het alcoholbeleid (niet aangeschoten of dronken rijden) structurele vorm aan op Curaçao. Dit om doden, zwaar gewonden, botsingen en alle schade die daarmee samenhangt te verminderen en te voorkomen.

Robbie dos Santos aangehouden in onderzoek zaak Maximus

PHILIPSBURG/WILLEMSTAD - Vandaag is op Sint Maarten, in het kader van het onderzoek Maximus, Curaçaoënaar Robbie dos Santos (62) aangehouden.