Forse straffen voor journalisten Aruba die politieradio beluisterden

ORANJESTAD - Op Aruba zijn twee verslaggevers veroordeeld voor verduistering en heling van politie-apparatuur en het aftappen van politieberichten. Een agent die voor hen een portofoon verduisterde kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd.
 
De agent krijgt verder vermoedelijk stafontslag - die zaak loopt nog. Villamedia besteedde vorige week aandacht aan de zaak. Volgens advocaat Chris Lejuez die beide journalisten bijstond is het niet ongebruikelijk dat journalisten op Aruba politieradio’s gebruiken tijdens nieuwsgaring.
 
Nieuwssite Caribisch Netwerk meldt dat die argumenten geen indruk maakten op het Openbaar Ministerie en de rechter in Oranjestad.
 
Verslaggever Nelson ‘Speed’ Andrade kreeg de zwaarste straf: naast de taakstraf van 240 uur werd hem een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd, met een proeftijd van drie jaar. Dat zou volgens de rechter zijn bedoeld om Andrade “te weerhouden in de toekomst weer strafbare feiten te plegen.”
 
Andrade’s collega Marko Espinoza werd tot 180 uur taakstraf veroordeeld. Het Arubaanse Openbaar Ministerie lijkt erop uit om de praktijk van politieradio luisteren te bestraffen: een tweede zaak is in voorbereiding.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.