Geldboetes militairen voor cocaïnegebruik

WILLEMSTAD - Uit een recent onderzoek van de Koninklijke Marechaussee is gebleken dat drie militairen als verdachten van drugsgebruik (cocaïne) konden worden aangemerkt.
 
De officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Curaçao heeft er in deze zaak heden voor gekozen om de drie militairen een transactie in de vorm van een geldboete aan te bieden.
 
Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de militairen zo spoedig mogelijk zullen worden gerepatrieerd naar Nederland, en dat in het bestuurlijke traject van Defensie waarschijnlijk een ontslag volgt wegens het cocaïnegebruik.
 
Voor burgers geldt in de regel dat geen actieve vervolging plaatsvindt bij het enkele gebruik van verdovende middelen. Bij militairen ligt dit echter anders vanwege het zero tolerance beleid van Defensie. Dit beleid geldt uiteraard ook op Curaçao, waar de verleiding om verdovende middelen te gebruiken eveneens een risico vormt. Vanwege dit risico en ook vanwege andere recente ontwikkelingen, is de aanpak van het gebruik van verdovende middelen door militairen op Curaçao geïntensiveerd.

Burgemeester Aboutaleb op werkbezoek naar Curaçao en Colombia

ROTTERADM/WILLEMSTAD - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaat van 21 tot en met 30 september op werkbezoek naar Curaçao en Colombia.

Zero Tolerance will be vigilant during passing of Hurricane Jerry

PHILIPSBURG - As the island prepares for the approaching Hurricane Jerry, the Sint Maarten Police Force and the Public Prosecution Service would like to highlight the focus points of the Zero Tolerance Policy.

Nabestaanden marineduiker willen zwaardere aanklacht voor duikongeval Curacao

WILLEMSTAD/NEDERLAND - Nabestaanden van de 23-jarige marineduiker die in 2015 omkwam bij een duikongeluk op Curaçao, willen dat vier betrokken militairen worden vervolgd wegens dood door schuld.