Beloning voor tip over brandstichting in belastingkantoor Curaçao

WILLEMSTAD - De politie op Curaçao heeft dinsdag een beloning van 5.000 Antilliaanse gulden uitgeloofd om een brand in het belastingkantoor op het eiland op te lossen. Dat werd vorige week zeer ernstig beschadigd door de brand.
 
De politie liet na enkele dagen onderzoek weten dat er sprake is geweest van brandstichting. Op een uitgegeven video is te zien hoe een auto in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 augustus rond 3 uur 's ochtends naar het pand rijdt. Twee mannen stappen uit om daarna snel weer in de auto weg te rijden. Korte tijd later begint de brand in het gebouw.
 
De schade is aanzienlijk. Sommige diensten, waaronder die van achterstallige betalingen, kent heel veel brandschade. Ook het gebouw is er slecht aan toe.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.