Rechtszaak tegen overvallers Van den Tweel Bonaire

KRALENDIJK - Vandaag diende de pro-forma zitting tegen de verdachten van het gewapende overval op van den Tweel Supermarket op Bonaire op 20 mei 2019.

Het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdachten konden hun verzoeken indienen voor wat betreft de voortgang van de zaak.

De advocaat van één van de verdachten had een verzoek van schorsing van zijn cliënt tot aan de zitting vanwege persoonlijke omstandigheden, zorg voor vrouw en kind, maar de rechter ging er niet in mee. Zowel de officier van justitie als de rechter waren van mening dat de gewapende overval een grote impact heeft gehad op de Boneriaanse gemeenschap en dat het langer blijven vastzitten zwaarder moet wegen dan de persoonlijke omstandigheden van de verdachte.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op donderdag 17 oktober om 11.00 uur. Dan zal ook een zogenaamde ontnemingsvordering worden behandeld, zodat het gestolen geld ook wordt terugbetaald.

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.