Drugs gevonden bij militair Curaçao

WILLEMSTAD - Op Curaçao zijn harddrugs gevonden bij een militair aan boord van het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt.
Het is niet duidelijk om welke drugs het gaat en hoeveel er is aangetroffen, maar de partij zou te groot zijn voor eigen gebruik.
 
Het amfibisch transportschip van de marine is net terug uit de Bahama's, waar het hulp heeft geboden aan slachtoffers van de orkaan Dorian.
 
De harddrugs zaten in een rugtas van de militair. Ook werden twee hutten aan boord van het schip doorzocht, maar daar werd niets aangetroffen. De militair is aangehouden.
 
Met enige regelmaat worden drugs gevonden bij militairen die op Curaçao gestationeerd zijn. Voor burgers geldt in de regel dat er geen actieve vervolging plaatsvindt als het gaat om gebruik van verdovende middelen. Bij militairen ligt dat anders vanwege het zero-tolerancebeleid van Defensie.
 
Dit beleid geldt ook op Curaçao, waar de verleiding om verdovende middelen te gebruiken een risico vormt. Vanwege dit risico en ook vanwege andere recente ontwikkelingen, is de aanpak van het gebruik van verdovende middelen door militairen op Curaçao geïntensiveerd.
 
Bron: NOS

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.