Drugs gevonden bij militair Curaçao

WILLEMSTAD - Op Curaçao zijn harddrugs gevonden bij een militair aan boord van het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt.
Het is niet duidelijk om welke drugs het gaat en hoeveel er is aangetroffen, maar de partij zou te groot zijn voor eigen gebruik.
 
Het amfibisch transportschip van de marine is net terug uit de Bahama's, waar het hulp heeft geboden aan slachtoffers van de orkaan Dorian.
 
De harddrugs zaten in een rugtas van de militair. Ook werden twee hutten aan boord van het schip doorzocht, maar daar werd niets aangetroffen. De militair is aangehouden.
 
Met enige regelmaat worden drugs gevonden bij militairen die op Curaçao gestationeerd zijn. Voor burgers geldt in de regel dat er geen actieve vervolging plaatsvindt als het gaat om gebruik van verdovende middelen. Bij militairen ligt dat anders vanwege het zero-tolerancebeleid van Defensie.
 
Dit beleid geldt ook op Curaçao, waar de verleiding om verdovende middelen te gebruiken een risico vormt. Vanwege dit risico en ook vanwege andere recente ontwikkelingen, is de aanpak van het gebruik van verdovende middelen door militairen op Curaçao geïntensiveerd.
 
Bron: NOS

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.