Verdachte dodelijke schietpartij Assen ontkent opzet

ASSEN - Op donderdagavond 27 juni schoot de 23-jarige verdachte zijn broer (32) neer in een woning in het centrum van Assen. Het slachtoffer overleed op weg naar het ziekenhuis.
 
,,Het spijt me heel erg. Ik hou van mijn broer. Ik denk elke avond aan wat er gebeurd is en ook aan mijn ouders die hun zoon hebben verloren.” zei de verdachte later.
 
Op de avond van het drama begon het TT-festival net op gang te komen. Het was daardoor druk in de Rolderstraat. De verdachte zei in de rechtbank dat het absoluut niet zijn bedoeling was om zijn broer te doden. ,,Het spijt me erg. Want hij is mijn broer. Het was een moment van emotie. We hadden een beetje een botsing. Ik voelde mij gekleineerd door mijn broer. Ik wilde een beetje respect.”
 
Het slachtoffer uit Curaçao logeerde bij zijn broer die sinds bijna een jaar voor zijn studie in Assen woonde. De bewuste avond kregen de twee ruzie. ,,Ik wilde dat hij mijn huis uitging. Ik had nooit met een pistool geschoten in mijn leven. Ik zwaaide met het pistool en toen ging het af.” Het vuurwapen was al doorgeladen. Volgens advocaat Meindert Doornbos is sprake van een noodlottig ongeval. Hij zegt dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om zijn broer dood te schieten.
 
Een kogel zou het slachtoffer fataal zijn geworden. ,,Getuigen hebben gezien en gehoord dat hij naar buiten rende en riep: ‘Bel 112. Ik heb mijn broer neergeschoten’. Toen de politie kwam, zat hij naast zijn broer. Hij probeerde het bloeden met een doek te stelpen.” De verdachte zei dinsdag tegen de rechtbank dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt voor wat hij heeft gedaan.
 
De rechtszaak is nog niet inhoudelijk behandeld. Rapportages van de psycholoog en de psychiater zijn nog niet binnen. De advocaat zegt dat ook onderzoek wordt gedaan naar het gezin van de verdachte en het slachtoffer. Daaruit moet blijken of de jongere broer, zoals hijzelf heeft verklaard, al heel lang door zijn broer werd gekleineerd. De verdachte wordt woensdag nog gehoord door de politie over de manier waarop hij heeft geschoten.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.