Verdachte dodelijke schietpartij Assen ontkent opzet

ASSEN - Op donderdagavond 27 juni schoot de 23-jarige verdachte zijn broer (32) neer in een woning in het centrum van Assen. Het slachtoffer overleed op weg naar het ziekenhuis.
 
,,Het spijt me heel erg. Ik hou van mijn broer. Ik denk elke avond aan wat er gebeurd is en ook aan mijn ouders die hun zoon hebben verloren.” zei de verdachte later.
 
Op de avond van het drama begon het TT-festival net op gang te komen. Het was daardoor druk in de Rolderstraat. De verdachte zei in de rechtbank dat het absoluut niet zijn bedoeling was om zijn broer te doden. ,,Het spijt me erg. Want hij is mijn broer. Het was een moment van emotie. We hadden een beetje een botsing. Ik voelde mij gekleineerd door mijn broer. Ik wilde een beetje respect.”
 
Het slachtoffer uit Curaçao logeerde bij zijn broer die sinds bijna een jaar voor zijn studie in Assen woonde. De bewuste avond kregen de twee ruzie. ,,Ik wilde dat hij mijn huis uitging. Ik had nooit met een pistool geschoten in mijn leven. Ik zwaaide met het pistool en toen ging het af.” Het vuurwapen was al doorgeladen. Volgens advocaat Meindert Doornbos is sprake van een noodlottig ongeval. Hij zegt dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om zijn broer dood te schieten.
 
Een kogel zou het slachtoffer fataal zijn geworden. ,,Getuigen hebben gezien en gehoord dat hij naar buiten rende en riep: ‘Bel 112. Ik heb mijn broer neergeschoten’. Toen de politie kwam, zat hij naast zijn broer. Hij probeerde het bloeden met een doek te stelpen.” De verdachte zei dinsdag tegen de rechtbank dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt voor wat hij heeft gedaan.
 
De rechtszaak is nog niet inhoudelijk behandeld. Rapportages van de psycholoog en de psychiater zijn nog niet binnen. De advocaat zegt dat ook onderzoek wordt gedaan naar het gezin van de verdachte en het slachtoffer. Daaruit moet blijken of de jongere broer, zoals hijzelf heeft verklaard, al heel lang door zijn broer werd gekleineerd. De verdachte wordt woensdag nog gehoord door de politie over de manier waarop hij heeft geschoten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.