Actie “wapens weg” gaat van start in Caribisch Nederland

BES ISLANDS - Het terugdringen van illegaal (vuur)wapenbezit is in het belang van een ieder. Om dit te kunnen bereiken zal gedurende de periode van 21 tot en met 27 oktober op Saba en Sint Eustatius en vanaf 28 oktober tot en met 3 november op Bonaire een inleveractie van (vuur)wapens beginnen.
 
Het project “Wapens weg” heeft als doel om zoveel mogelijk vuur- en andersoortige wapens van straat te halen, en de bewustwording van het gevaar van wapens op straat te benadrukken.
 
Het inleveren van de (vuur)wapens kan geschieden tussen 08.00 en 20.00 uur bij het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en op Bonaire ook bij het kantoor van het Openbaar Ministerie (OM). De houder van een vuurwapen heeft ook de mogelijkheid om deze op afspraak af te laten halen door het KPCN. Van degene die het vuurwapen inlevert zal de identiteit worden vastgesteld. Vuurwapens kunnen niet anoniem worden ingeleverd. Indien na de schietproef blijkt dat er geen schietincidenten verbonden zijn aan het vuurwapen zal het voorhanden hebben van het vuurwapen NIET vervolgd worden.
 
Indien er wel een link bestaat tussen het ingeleverde vuurwapen en een schietincident zal degene die het wapen heeft overhandigd als verdachte gehoord worden. Overige wapens, (denk aan slag-, stoot- en steekwapens) kunnen WEL anoniem worden ingeleverd.
 
Tijdens de inleveractie zullen jongeren van diverse scholen deelnemen aan een prijsvraag waarbij zij doormiddel van fotografie laten zien hoe vuurwapens de samenleving en zo ook hun levens beïnvloed.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.