Tweede aanhouding voor handel en uitvoer cocaïne

WILLEMSYAD - Op woensdagochtend 23 oktober 2019 heeft het RST onder leiding van het Openbaar Ministerie in een lopend strafrechtelijk onderzoek C.L. aangehouden. L. werd aangehouden op verdenking van de handel in en uitvoer (vermoedelijk via de haven) van tientallen kilo’s cocaïne vanuit Curaçao naar Nederland.
 
Na zijn aanhouding vond in de woning van de verdachte onder leiding van de Rechter Commissaris een zoeking plaats. Daarnaast werd zijn voertuig doorzocht. Tijdens de doorzoeking zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.
 
In deze zaak werd deze week al eerder een aanhouding verricht.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.