Tweede aanhouding voor handel en uitvoer cocaïne

WILLEMSYAD - Op woensdagochtend 23 oktober 2019 heeft het RST onder leiding van het Openbaar Ministerie in een lopend strafrechtelijk onderzoek C.L. aangehouden. L. werd aangehouden op verdenking van de handel in en uitvoer (vermoedelijk via de haven) van tientallen kilo’s cocaïne vanuit Curaçao naar Nederland.
 
Na zijn aanhouding vond in de woning van de verdachte onder leiding van de Rechter Commissaris een zoeking plaats. Daarnaast werd zijn voertuig doorzocht. Tijdens de doorzoeking zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.
 
In deze zaak werd deze week al eerder een aanhouding verricht.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.