Tweede aanhouding voor handel en uitvoer cocaïne

WILLEMSYAD - Op woensdagochtend 23 oktober 2019 heeft het RST onder leiding van het Openbaar Ministerie in een lopend strafrechtelijk onderzoek C.L. aangehouden. L. werd aangehouden op verdenking van de handel in en uitvoer (vermoedelijk via de haven) van tientallen kilo’s cocaïne vanuit Curaçao naar Nederland.
 
Na zijn aanhouding vond in de woning van de verdachte onder leiding van de Rechter Commissaris een zoeking plaats. Daarnaast werd zijn voertuig doorzocht. Tijdens de doorzoeking zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.
 
In deze zaak werd deze week al eerder een aanhouding verricht.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.