Ontnemingszaak Gerrit Schotte in hoger beroep

WILLEMSTAD - De behandeling van de ontnemingszaak tegen Gerrit Schotte in hoger beroep vond plaats vandaag op 12 november en gaat door op 14 november.
 
Op verzoek van de verdediging zijn 3 getuigen opgeroepen om op zitting te worden gehoord door het Hof. Gedurende de zaak vandaag is alleen één getuige vóór het Hof verschenen.
 
In deze ontnemingszaak gaat het om een bedrag van ruim 1.8 miljoen gulden dat het Openbaar Ministerie (OM) wilt ontnemen van de heer Gerrit Schotte. Naar het oordeel van het OM heeft Schotte dit bedrag wederrechtelijk verkregen. Daarbij gaat het deels om een bedrag (ruim 210.000 gulden) dat Gerrit Schotte naar het oordeel van het OM heeft verkregen in 2010, middels omkoping en witwassen.
Voor deze strafbare feiten is Gerrit Schotte reeds onherroepelijk veroordeeld. De Hoge Raad heeft zijn veroordeling in stand gelaten.
 
Het andere deel van de ontnemingsvordering bestaat uit een bedrag van ruim 822.000 gulden. Het OM richt zich op het standpunt dat er voldoende aanwijzingen zijn dat Gerrit Schotte dit bedrag van ruim 8 ton ook wederrechtelijk heeft verkregen, namelijk middels strafbare feiten als omkoping en witwassen. De ontnemingsrechter in eerste aanleg heeft het OM daarin gevolgd en nam op 30 augustus 2018 de beslissing dat Schotte in totaal ruim 1.8 miljoen gulden wederrechtelijk had verkregen en legde aan hem de verplichting op om dit bedrag aan de Staat te betalen, bij gebreke waarvan Gerrit Schotte 3 jaar gevangenisstraf moet ondergaan.
Tegen deze beslissing is Gerrit Schotte in hoger beroep gegaan en dit hoger beroep is gedeeltelijk vandaag 12 november door het Hof behandeld en wordt voortgezet op 14 november.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.