Heldense militair blijft vastzitten voor cokesmokkel Curaçao

WILLEMSTAD / HELDEN - De 33-jarige militair uit het Helden, verdacht van een poging tot invoer van 70 kilo cocaïne vanaf de marinebasis in Curaçao, blijft vastzitten. Dat heeft de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem maandag bepaald.
 
De verdachte Ruben V., die alles ontkent, huilde tijdens de inleidende zitting; hij wilde graag Kerstmis vieren met zijn dochtertje. De drugs werden eind juni onderschept in containers met plunjebalen op marinebasis Parera in Curaçao, tussen de persoonlijke spullen van de militair. Een dag later werd de Heldenaar in Nederland aangehouden. Zijn DNA werd gevonden in een plastic tas waar de cocaïne in zat.
 
Ook heeft de marechaussee toen de man op Curaçao in de gaten werd gehouden, een PGP-telefoon voor versleuteld telefoonverkeer in zijn persoonlijke kast gezien. Volgens de militair konden vreemden makkelijk op de basis komen. Advocaat en aanklager haalden tijdens de zitting nog twee verdachten aan: een andere militair en een eilandbewoner. Maar of er tegen hen strafzaken komen, kon de aanklager niet zeggen.
 
De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de Limburger is vooralsnog op 3 februari gepland.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.