Heldense militair blijft vastzitten voor cokesmokkel Curaçao

WILLEMSTAD / HELDEN - De 33-jarige militair uit het Helden, verdacht van een poging tot invoer van 70 kilo cocaïne vanaf de marinebasis in Curaçao, blijft vastzitten. Dat heeft de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem maandag bepaald.
 
De verdachte Ruben V., die alles ontkent, huilde tijdens de inleidende zitting; hij wilde graag Kerstmis vieren met zijn dochtertje. De drugs werden eind juni onderschept in containers met plunjebalen op marinebasis Parera in Curaçao, tussen de persoonlijke spullen van de militair. Een dag later werd de Heldenaar in Nederland aangehouden. Zijn DNA werd gevonden in een plastic tas waar de cocaïne in zat.
 
Ook heeft de marechaussee toen de man op Curaçao in de gaten werd gehouden, een PGP-telefoon voor versleuteld telefoonverkeer in zijn persoonlijke kast gezien. Volgens de militair konden vreemden makkelijk op de basis komen. Advocaat en aanklager haalden tijdens de zitting nog twee verdachten aan: een andere militair en een eilandbewoner. Maar of er tegen hen strafzaken komen, kon de aanklager niet zeggen.
 
De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de Limburger is vooralsnog op 3 februari gepland.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.