Militair beschuldigd van discriminatie en mishandeling

WILLEMSTAD - Een Nederlandse militair is op 16 november aangehouden bij Zanzibar te Jan Thiel. De militair zou zich in beschonken toestand hebben misdragen en betrokken zijn geraakt bij een opstootje.
 
Toen de beveiliger de militair van achteren vastpakte teneinde hem aan te spreken op zijn gedrag, maakte de militair een slaande beweging naar de beveiliger en deed hij discriminerende uitlatingen. Hierop heeft de beveiliger de militair aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die - zoals gebruikelijk in het geval een militair wordt verdacht van een strafbaar feit – het verdere opsporingsonderzoek heeft verricht.
 
De officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Curaçao heeft de militair voor discriminatie en mishandeling een transactie, ter hoogte van 800 gulden aangeboden. Indien de militair de geldboete niet betaalt, wordt de militair gedagvaard voor de militaire strafrechter. Defensie is van het voorval op de hoogte gebracht en betreurt het feit dat een werknemer zich op deze wijze heeft geuit.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.