Militair beschuldigd van discriminatie en mishandeling

WILLEMSTAD - Een Nederlandse militair is op 16 november aangehouden bij Zanzibar te Jan Thiel. De militair zou zich in beschonken toestand hebben misdragen en betrokken zijn geraakt bij een opstootje.
 
Toen de beveiliger de militair van achteren vastpakte teneinde hem aan te spreken op zijn gedrag, maakte de militair een slaande beweging naar de beveiliger en deed hij discriminerende uitlatingen. Hierop heeft de beveiliger de militair aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die - zoals gebruikelijk in het geval een militair wordt verdacht van een strafbaar feit – het verdere opsporingsonderzoek heeft verricht.
 
De officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Curaçao heeft de militair voor discriminatie en mishandeling een transactie, ter hoogte van 800 gulden aangeboden. Indien de militair de geldboete niet betaalt, wordt de militair gedagvaard voor de militaire strafrechter. Defensie is van het voorval op de hoogte gebracht en betreurt het feit dat een werknemer zich op deze wijze heeft geuit.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.