Militair beschuldigd van discriminatie en mishandeling

WILLEMSTAD - Een Nederlandse militair is op 16 november aangehouden bij Zanzibar te Jan Thiel. De militair zou zich in beschonken toestand hebben misdragen en betrokken zijn geraakt bij een opstootje.
 
Toen de beveiliger de militair van achteren vastpakte teneinde hem aan te spreken op zijn gedrag, maakte de militair een slaande beweging naar de beveiliger en deed hij discriminerende uitlatingen. Hierop heeft de beveiliger de militair aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die - zoals gebruikelijk in het geval een militair wordt verdacht van een strafbaar feit – het verdere opsporingsonderzoek heeft verricht.
 
De officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Curaçao heeft de militair voor discriminatie en mishandeling een transactie, ter hoogte van 800 gulden aangeboden. Indien de militair de geldboete niet betaalt, wordt de militair gedagvaard voor de militaire strafrechter. Defensie is van het voorval op de hoogte gebracht en betreurt het feit dat een werknemer zich op deze wijze heeft geuit.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.